NVO gre v šolo - prijave odprte

V tednu od 25.9. do 29.9. bodo izbrane osnovne šole čas in prostor namenile predstavitvam nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov). Vabimo vas, da pripravite predstavitveni program, ki se lahko izvede tekom ene šolske ure in v katerem lahko otroci na interaktiven način spoznajo s čim se ukvarjate. Na takšen način boste pri mladih vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji in jih povabili v svoje vrste, poleg tega pa boste spodbudili prostovoljno delo. Predstavitveni programi bodo potekali po sistemu kroženja, vsako šolsko uro vas bo obiskal drug razred in tako se bo z vašim delom seznanilo vsaj 5 razredov.

Kako se pridružiti akciji »NVO gre v šolo«?

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove pripravite predstavitvene programe svoje dejavnosti, ki se lahko izvede med eno šolsko uro na interaktiven, otrokom zanimiv način. Predstavite jim doživljajsko in izkustveno učno uro, ki jih bo navdušila nad vključitvijo v lokalna društva, zavode in ustanove, z namenom sooblikovanja njihove kot tudi lokalne prihodnosti. Z omenjenim pristopom boste pri mladih vzbudili zanimanje za aktivno udejstvovanje ter članstvo v vaši organizaciji, jih povabili medse in spodbudili prostovoljno delo v vašem kraju.

Priprave na organizacijo letošnje akcije »NVO gre v šolo« so že v polnem teku, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite za sodelovanje in svojo prijavo oddate TUKAJ

Kako bo potekala akcija in kdaj se srečamo med šolskimi klopmi?

Akcija bo potekala v času med 25. in 29. septembrom v času pouka, torej med 8.00 in 12.30 uro. Nevladne organizacije se boste predstavile po sistemu kroženja, saj vas bo vsako učno uro obiskali drug razred, vi se jim boste predstavili oz. za njih pripravili program. Na ta način se bo z vašim delom seznanilo 5 oddelkov učencev določene osnovne šole.

Za sodelovanje v akciji vse sodelujoče organizacije prejmejo potrdilo.

V letošnjem šolskem letu v akciji sodelujejo:

- OŠ Litija - torek, 26.9.2023, sodelujejo 1. - 5. razred

- POŠ Mlinše - torek, 26.9.2023, sodeluje 1. - 4. razred

- OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, sreda, 27.9.2023, sodeluje 1. - 5. razred

- OŠ Ivana Cankarja Trbovlje - četrtek, 28.9.2023, sodeluje cela šola

OŠ Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi - petek, 29.9.2023, sodeluje 1. - 5. razred

 

Preverite, kako uspešno je bila izpeljana lanska akcija »NVO gre v šolo«

Če še vedno oklevate in razmišljate, ali bi se nam pridružili ali ne, preverite, kako uspešna je bila akcija v šolskem letu 2022/23. Vključilo se je 9 šol iz zasavske regije. Skupno se je 1500 učencem predstavilo 30 društev. S predstavljenimi programi so se otrokom predstavili in ponudili neformalen in izkustven način izobraževanja, medgeneracijsko sodelovanje, pretok znanja in kar je še najbolj pomembno – na ta način se sooblikuje prihodnost otrok in ponudi krila, ki jim bodo za začetek predstavila lokalno okolje in vse možnosti njegovega sooblikovanja in vključevanja. 

S klikom na PRIJAVO, se lahko preko spletnega obrazca prijavite za sodelovanje.  

Vedno smo vam na voljo za nasvet in pomoč

Za dodatne informacije smo vam na voljo prek elektronske pošte info@consulta.si ali na telefonski številki 059 927 619, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro.

Veselimo se srečanja med šolskimi klopmi!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00