Na voljo je 9 korporativnih prostovoljskih akcij

Na voljo je devet korporativnih prostovoljskih akcij, ki so jih predlagale nevladne organizacije iz Osrednjeslovenske regije. Udeležijo se jih lahko zaposleni iz podjetij ali javni uslužbenci in tako s prostovoljnim, neplačanim delom zaposlenih v dobrobit širše skupnosti uresničeujejo svojo družbeno odgovorno delovanje. Proste akcije so predstavljene v nadaljevanju. 


1. OBNOVA OKEN SKUPNIH PROSTOROV NVO

Prostovoljce potrebujemo pri brusenju, kitanjiu in barvanju dotrajanih oken prostorov, ki jih uporabljamo številne organizacije, ki delujemo v javnem interesu za širšo skupnost. V njej smo: Stičišče NVO osrednje Slovenije, Mladinski center Litija, Mladinski svet občine Litija, Javni sklad za kulturo Litija, Društvo prijateljev mladine Litija, Art club Litija, Čebelarsko in planinsko društvo Litija ter različne mlade glasbene skupine. 

Predlagatelj: Stičišče NVO osrednje Slovenije

Število prostovoljcev: 8 do 10

Trajanej akcije: 8 ur

Več...


2. BELJENJE PROSTOROV MUZEJA PREMODERNE UMETNOSTI

Potrebujemo pomoč prostovoljcev pri beljenju prostorov in obnovi štukatur Muzeja premoderne umetnosti, ki ima prostore v bivšem hlevu v Sp. Hotiču. V Muzeju premoderne umetnosti je vse od ustanovitve sodelovalo preko 100 različnih umetnikov skozi različne umetniške smeri vse od sodobne umetnosti, jezza, filma animacije, igre in plesa. 

Predlagatelj: KUD Muze premoderne umetnosti

Število prostovoljcev: 10 ali več

Trajanej akcije: 8 ur

Več...


3. POKLICNI DAN ZA MLADE

Pomagajte navdušiti mlade za poklic, ki ga opravljate s predstavitvijo dela in možnostmi za zaposlitev. V sklopu akcije bi mladim omogočili obisk vašega podjetja, ki deluje na naravoslovnem ali tehnološkem področju, vpogled v delovno kulturo podjetja, seznanitev s kadri ter priložnostmi za zaposlitev v vašem podjetju. 

Predlagatelj: Zavod Nefiks

Število prostovoljcev: 4-6

Trajanej akcije: 2-4 ure

Več...


4. UREDITEV PROSTOROV ZBIRKE PRODNIKOV

Prostovoljce potrebujemo pri kitanju in beljenju sten ter polaganju ploščic v prostorih, kjer se nahaja zbirka savskih prodnikov. Zbirko je pomagalo postaviti Društvo Laz in je zdaj ena od zanimivosti območja Jablaniške doline. Zaradi del na objektu so zdaj potrebna manjša popravila in ureditev prostorov.

Predlagatelj: Društvo za razvoj podeželja Laz

Število prostovoljcev: 8

Trajanej akcije: 8 ur

Več...


5. IZDELAVA SPOMINKOV IZ PRODNIKOV

Pridružite se pri ustvarjanju spominkov za turiste, ki bodo obogatili ponudbo društva. S tem boste doprinesli pomembna sredstva, ki bodo namenjena vzdrževanju zbirke prodnikov. Razstavljeni prodniki so zbrani s celotnega porečja Save in sicer na prodiščih od sotočja Ljubljanice in Save do Litije. 

Predlagatelj: Društvo za razvoj podeželja Laz

Število prostovoljcev: 10

Trajanej akcije: 5 ur

Več...


6. UREJANJE RAZGLEDNIH TOČK

Pomagajte nam pri ureditvi petih razglednih točk (odstranjevanje vej, obrezovanje grmičevja, krčenje podrasti na robu gozda) ob pohodni poti v Jablaniški dolini in postavitvi petih klopi.

Predlagatelj: Društvo za razvoj podeželja Laz

Število prostovoljcev: 10

Trajanje akcije: 6 - 8 ur 

Več...


7. PRIPRAVA DOGODKA ZA OTROKE

Potrebujemo vašo pomoč pri organizaciji in pripravi različnih dogodkov na onkološkem oddelku. Poslanstvo Društva staršev otrok z rakom je pomagati celotni družini v času, ko otrok zboli za rakom in po zdravljenju ter vključiti tudi starše, ki jim je otrok umrl.

Predlagatelj: Društva staršev otrok z rakom Jonatan prijatelj

Število prostovoljcev: od 1 do 2 na oddelek

Trajanej akcije: 45 min

Več...


8. RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE STAREJŠIH

Pridružite se nam na jutranji telovadbi in nas naučite osnov dela z računalnikom ter pokažite možnosti, ki jih ponuja splet. 90% članov društva je starejših, ne uporablja interneta in ima težave z uporabo računalnika. 

Predlagatelj: Društvo Šola zdravja

Število prostovoljcev: 3 ali več

Trajanej akcije: 2 x po 4 ure

Več...


9. ZBIRANJE RABLJENEGA TEKSTILA

Poskrbite, da bo rabljen tekstil ponovno uporaben. Zainteresirana podjetja nam lahko s svojimi zaposlenimi pomagajo zbirati rabljen tekstil znotraj svoje organizacije z izvedbo dnevne ali tedenske akcije zbiranja.

Predlagatelj: Društvo Ekologi brez meja

Število prostovoljcev: neomejeno

Trajanje akcije: animacija zaposlenih 1 teden, zbiranje na določen dan 

Več...

 

Dodatne informacije: info@consulta.si, 059 927 619

Projekti

Regionalni center NVORegionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru

 

Pisarni sta za osebna srečanja trenutno zaprti.