Kako voditi računovodstvo društva s pomočjo e-računovodskega programa?

E- računovodski program je namenjen društvom in drugim nevladnim organizacijam, ki sami vodijo poslovne knjige z uporabo enostavnega računovodstva. Je spletni računovodski program za vodenje poslovnih knjig in bo v letu 2014 za nevladne organizacije iz osrednje Slovenije brezplačen. Predstavitev programa bo potekala v petek, 7. 2. 2014 v OŠ na Brezovici. Po predstavitvi bodo sledila usposabljanja za njegovo uporabo. 

Predstavitev in usposabljanja so namenjena blagajnikom društev oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih. S programom lahko enostavno vodite blagajniško poslovanje, pripravljate in obračunavate potne naloge, obračunavate podjemne, avtorske in druge pogodbe o delu, izdajate računov, vodite evidenco prejetih računov, vodite evidenco plačil idr. 

Prednosti e-računovodskega programa so:

  • preprosta uporaba
  • program lahko uporabljate kadarkoli in kjerkoli
  • program se avtomatsko nadgrajuje in osvežuje z zakonskimi spremembami
  • manj možnosti da nepravilno obračunate avtorske in druge pogodbe
  • zagotovljena varnost in zaščita podatkov
  • možnost priprave in oddaje letnih poročil

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA IN NOVOSTI NA PODROČJU RAČUNOVODSTVA 

  • petek, 7. 2. 2014 od 17.00 do 19.00 ure

Brezova dvorana v OŠ Brezovica, Šolska ulica 15, Brezovica pri Ljubljani

Predstavili vam bomo kako voditi računovodstvo s pomočjo e-računovodskega programa in novosti s področja računovodstva za nevladne organizacije. Udeležba na predstavitvi programa je obvezna, za vse, ki se boste odločili za uporabo programa in se v nadaljevanju udeležili usposabljanja za njegovo uporabo.

 

PRAKTIČNA  USPOSABLJANJA  ZA  UPORABO E-RAČUNOVODSKEGA PROGRAMA 

Termini usposabljanj:

  • ponedeljek, 10.2.2014 od 17.00 do 20.00 ure

računalniška učilnica OŠ Janko Kersnik, Brdo, Brdo 5, Lukovica 

  • torek, 11.2.2014 od 17.00 do 20.00 ure

računalniška učilnica OŠ Brezovica, Šolska ulica 15, Brezovica pri Ljubljani

  • torek, 18.2.2014 od 17.00 do 20.00 ure

računalniška učilnica OŠ Primoža Trubarja, Šolska ulica 11, Velike Lašče

Na praktičnih usposabljanjih bo delo potekalo individualno na računalnikih, kjer boste spoznavali program z vnašanjem dokumentov svoje organizacije. Zato vas naprošamo, da v naprej pripravite in uredite svojo računovodsko dokumentacijo (prejeti, izdani računi, blagajniško poslovanje, potni nalogi, bančni izpiski,…). Z vnosom vašim podatkov v program boste imeli tako že pripravljeno podlago za izdelavo in oddajo zaključnega računa za leto 2013.

Prijava:

Prijava na predstavitev programa je obvezna na tej povezavi. Na enega od zgoraj razpisanih terminov usposabljanja se boste zainteresirani lahko prijavili takoj po predstavitvi programa, 8. 2. 2014. Mesta na usposabljanju so omejena.

Izobraževanje je brezplačno za vse predstavnike nevladnih organizacij (društva, zasebni zavodi, ustanove) iz Osrednjeslovenske regije. Za več informacij pokličite na tjasa.bajc@consulta.si.

 

Vljudno vabljeni! 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.