Mladi spoznavali poklice z zaposlenimi iz podjetja Energetika.NET

Zaposleni podjetja Energetika.NET so se odzvali na predlog korporativne akcije Zavoda Nefiks in mladim predstavili svoje delo in različne poklice na Podjetnem petku. 

Dogodek, ki se je odvijal v Centu energetskih rešitev, je bil zanimiv predvsem za mlade, tako za dijake kot tudi za študente. Odvijal se je v neformalnem duhu ter prinesel velik doprinos udelžencem, predvsem iz vidika povezovanja mladih z gospodarstvom ter zaposlitvenega opismenjevanja. Energetika.NET je vodilna medijsko - založniška hiša in izstopajoč organizator dogodkov na področju energetike in ekologije že več kot desetletje. Dnevno poročajo o aktualnih energetskih, ekoloških in nekaterih političnih ter gospodarskih dogodkih. Organizirajo poslovne konference, seminarje ter brezplačne energetske in trajnostne dogodke in izvajajo trajnostne založniške projekte, zato potrebujejo ljudi z različnimi znanji. Na dogodku, ki so ga organizirali za mlade so tako zaposleni predstavili svoje področje dela. Direktorica in urednica Alenka Žumbar Klopčič je predstavila podjetje, izvršna urednica Ana Vučina Vršnak, je predstavila dopisništvo in novinarsko delo doma in v tujini, komercialistka Janja Lepenik, je predstavila trženje in partnerstvo, koordinator Miha Zalokar in organizatorka dogodkov Mateja Kegel Kozlevčar, je predstavila organizacijo dogodkov in usmerjala mlade v praktičnih delavnicah, v katerih so se naučili pisati sporočila za javnost.

Mladi so tako dobili priložnost, da spoznajo ljudi, ki jim lahko pomagajo na poti njihovega kariernega razvoja in s tem pridobijo kompetence zaposlitvene pismenosti in socialnega kapitala, kar je glavni namen Podjetnih petkov, ki jih organizirajo na Zavodu Nefiks, je povedala Suzana Tahiri.

Akcija promocije korporativnega prostovoljstva med podjetji in nevladnimi organizacijami poteka v sodelovanju 11 regijskih stičišč in mreže za prostovoljstvo. Stičišča zbiramo predloge akcij med nevladnimi organizacijami, Slovenska filantropija pa je prevzela animacijo med podjetji. S korporativnim prostovoljstvom želimo povezati nevladne organizacije in gospodarstvo ter spodbujati prostovoljstvo.

Nevladne organizacije lahko akcije predlagajo na povezavi: 
http://www.mojadruzba.si/2013-04-03-13-45-08/predlog-korporativne-akcije.
Na spletni strani Moja družba so tako na enem mestu zbrane aktualne korporativne akcije, ki se jih podjetja lahko udeležijo. 

Več informacij: Klara Kržišnik, klara.krzisnik@consulta.si

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru