Maja Odlazek, prostovoljka zasavske regije 2021 iz Zagorja

Maja Odlazek iz Podkuma, je prejemnica naziva Prostovoljec zasavske regije 2021 iz občine Zagorje ob Savi. V Kulturnem društvu Podkum je prostovoljska od leta 2013, od leta 2016 pa tudi desna roka predsednice pri vodenju društva. Veliko časa nameni prostovoljskemu delu v okviru kulturnega društva in domačega gasilskega društva, kjer je prostovoljka že od osnovne šole.

S prostovoljstvom se je srečala že v osnovni šol, ko se je včlanila v Prostovoljno gasilsko društvo Podkum. Sprva je bilo to druženje s sovrstniki na gasilskih vajah in tekmovanjih, z leti pa preraslo v željo, da bi v društvu tudi bolj aktivno sodelovala. Pomagati ljudem ob različnih nesrečah in skrb za podmladek društva sta dve stvari, ki jo pri delu najbolj motivirata.

Z željo, da bi bilo v kraju več aktivnega družabnega dogajanja, se je leta 2013 pridružila še Kulturnemu društvu Podkum. Med drugim si je prizadevala k ponovni obuditvi dramske skupine, kar jim je tudi uspelo. Prostovoljstvo je tako postalo del njenega vsakdana.
 

Majino delo je precej dinamično in raznoliko glede na funkcije, ki jih opravlja. Pri PGD Podkum je predsednica mladine, mentorica, operativna gasilska in prva posredovalka, pri KD Podkum pa podpredsednica društva, vodja dramske skupine v kateri tudi igra, organizatorka dogodkov ter članica voditeljske skupine Urlaub na vasi. Vodi vaje, se udeležuje različnih tekmovanj, nastopov, tečajev, izobraževanj in sestankov, organizira različne dogodke, sodeluje pri promocijah kulturnega društva in še mnogo drugih stvari.

Maja Odlazek: »Naziv Prostovoljec zasavske regije 2021 mi pomeni neke vrste priznanje in potrditev, da sta moje delo in trud, ki jo namenim prostovoljstvu opažena ter da sem tako kraju kot ljudem doprinesla nekaj dobrega. Hkrati pa mi predstavlja tudi spodbudo in motivacijo za nadaljnje delo v obeh društvih.«

Čestitke! 

 

Več o natečaju Prostovoljec leta 2021 in prejemnikih nazivov pa najdete na TEJ POVEZAVI.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00