Katere storitve bi še lahko opravljale nevladne organizacije?

Dragi nevladniki, izpolnite anketni vprašalnik o potencialu nevladnih organizacij v Sloveniji za naslavljanje lokalnih potreb in kakšno podporo pri tem potrebujete. Anketa je del raziskave, ki bo služila Ministrstvu za javno upravo pri pripravi prihodnjih razpisov in pripravi Strategije razvoja nevladnih organizacij za obdobje 2024-2028. 

Kdo najbolje ve, kaj manjka v (lokalnem) okolju? Vi! Čeprav kot vsako društvo, zasebni zavod ali ustanova delujete na svojem področju, kulturnem, športnem, socialnovarstvenem idr., imate zagotovo še nemalo zamisli, kako bi lahko delali še bolje in kako bi lahko sleherna lokalna skupnost napredovala s storitvami in znanjem nevladnega sektorja. Zdaj imamo priložnost, da to sporočimo tudi tistim, ki med drugim odločajo o vsebini (nevladniških) razpisov! 
 
Ministrstvo za javno upravo in Javna agencija za raziskovalno dejavnost s projektom »Potencial nevladnih organizacij v Sloveniji za naslavljanje potreb lokalnih skupnosti« želita ugotoviti, katere storitve lahko nevladne organizacije še opravljamo in kakšno podporo pri tem potrebujemo. Priporočila omenjene raziskave bodo ministrstvu pomagala pri programiranju prihodnjih razpisov in tudi pri pripravi Strategije razvoja nevladnih organizacij za obdobje 2024-2028.
 
Dobro je, da pri tem razpolagajo tudi z mnenjem nevladnikov in nevladnic samih.
 
Zato vabljeni, da izpolnite anketo, ki vam bo vzela približno 30 minut: 

Da bo šlo še hitreje, priporočamo, da si pred izpolnjevanjem pripravite finančne podatke vaše organizacije za leto 2022 Za čim boljša priporočila je zelo pomembno, da dobimo čim več odgovorov različnih NVO. Sodelovanje pri raziskavi bo lahko pomembno prispevalo k razvoju sektorja in posledično vaše dejavnosti.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00