Kako do uspešne prijave na razpis

Brezplačna on-line delavnica za nevladne organizacije bo potekala med 14. 4. in 5. 5. 2020. Delavnico smo razdelili na 4 sklope. Vsak torek bomo z vami delili nov sklop znanj, ki vam bo pomagal pri pripravi projektne prijave.

 

 

Prijavljeni na on-line delavnico boste 4 tedne na svoj e-naslov vsak torek med 14. 4. in 5. 5. 2020 prejeli dostop do novega on-line predavanja, ki vas bo vodil od tega, da najdete primeren razpis za vašo nevladno organizacijo pa do priprave osnutka projektnega predloga. Z vami bo znanje on-line delila Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS. 

Tisti, ki se boste on-line delavnici pridružili kasneje boste dobili dostop do sklopov tudi za nazaj. Vsi prijavljeni boste do on-line predavanj lahko neomejeno dostopali in si jih v vam najbolj primernem času ogledali do 15. 5. 2020. 

 

torek, 14. 4. 2020

Kje in kako poiskati pravi razpis za našo nevladno organizacijo

V prvem sklopu bomo pogledali kdo vse pripravlja in objavlja razpise, ki so primerni za nevladne organizacije, ter kje lahko najdete vse potrebne informacije. Prav tako boste spoznali, na katere stvari morate biti pri branju razpisne dokumentacije še posebej pozorni, še preden se lotite same prijavnice.

 

torek, 21. 4. 2020

Opredelitev problema in analiza stanja

V drugem sklopu se bomo posvetili pripravi na izpolnjevanje prijavnice. Pogledali, kje lahko najdemo ustrezne podatke za utemeljitev naše ideje, kako moramo problem utemeljiti in zakaj je to potrebno. Ta del nam bo pomagal tudi ozavestiti, kje so meje našega projekta in kako široko ga lahko nagovorimo.

 

torek, 28. 4. 2020

Določanje ciljev in kazalnikov

Ob postavljanju ciljev in kazalnikov naš projekt dobiva svojo končno podobo. Ko postavimo cilje moramo namreč tudi že imeti v mislih na kakšen način jih bomo dosegli, kar v praksi pomeni katere aktivnosti bomo vključili v projekt. V tretjem sklopu bomo tako pogledali kakšni so lahko cilji na različnih ravneh - od splošnega do specifičnega; do rezultatov in outputov. Prav tako bomo podali primere ustreznih kazalnikov, s katerimi lahko merimo doseganje posameznih ciljev.

 

torek, 5. 5. 2020

Najpogostejše napake in napotki za uspešne prijave na razpise

Zadnji sklop bo namenjen še osvetlitvi pogostih napak in čisto praktičnih nasvetov, ki lahko močno pripomorejo k temu, da boste na razpisu uspešnejši.

 

Prijava na delavnico:

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije društva, zasebne zavode in ustanove. Prijava je obvezna preko e-prijave do 5. 5. 2020.

 

Delavnica je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.