Kako do izvajanja solidarnostnih projektov programa ESE?

Imate v vaši organizaciji mlade med 18 in 30 letom, ki bi izvajali projekte s katerimi bi naslavljali potrebe v svojem lokalne okolju? Pridružite se nam na spletnem srečanju, ki bo potekalo v petek, 11. 2. 2022 ob 17. uri in spoznajte priložnosti in možnosti za prijavo solidarnostnih projektov v okviru programa Evropska solidarnostna enota. 

Solidarnostni projekt je sklop solidarnostnih aktivnosti, ki jih zasnujejo, razvijejo in uresničijo mladi sami, najpogosteje na lokalni, regionalni ravni prijavitelja, lahko pa segajo tudi na nacionalno ter nadnacionalno raven.

23. 2. 2022 in 4. 10. 2022 sta roka za oddajo projektnih predlogov. Na spletnem srečanju boste spoznali Ukrep Solidarnostni projekti, znotraj programa Evropska solidarnostna enota.

Preko primerov izvedenih solidarnostnih projektov v Društvu Lojtra vam bo Tina Trdin predstavila solidarnostne projekte, vas opozorila na kaj je potrebno biti pozoren ob prijavi in kakšni so širši cilji programa Evropska solidarnostna enota. Vsebino vam bo tako predstavila iz vidika lastne izkušnje s prijavo tovrstnih projektov, inštruktorice mladim na projektu in prostovoljke na solidarnostnih projektih. Tako boste lažje razvili svoje aktivnosti, ki bi jih lahko prijavili na razpis in spoznali kakšni projekti in aktivnosti so sofinancirane. Prostor bo tudi za vaša vprašanja in kratek pregled morebitnih projektnih idej, ki jih že imate.

Podrobnosti razpisa za Solidarnostne projekte najdete na povezavi.

Termin: 

petek, 11. 2. 2022, od 17.00 do 18.00

Prijava:

obvezna prijava do 10. 2. 2022 na tej povezavi.

S prijavo prejmete tudi dostop do dogodka, ki bo potekal preko spletne platforme Zoom. Pri težavah z registracijo ali dostopom do dogodka nas kontaktirajte na 059 927 619.

 

Vabljeni, da se nam pridružite. Udeležba je brezplačna.

 

Dobro je vedeti

V Sloveniji Zavod MOVIT izvaja naloge Nacionalne agencije programa Evropska solidarnostna enota 2021-2027, kjer dobite vse informacije in podporo pri prijavi in izvajanju projektov ESE. Obiščite njihovo spletno stran na tej povezavi.

Dogodek organizira Društvo za podporo civilne družbe - podružnica Litija v sodelovanju z Regionalnim centrom NVO.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00