Izšel je razpis Ameriške ambasade za nevladne organizacije

Ameriška ambasada vsako leto podeljuje sredstva preko Razpisa za nevladne organizacije in Razpisa za kulturo. Letošnji Razpis za nevladne organizacije (NGO-Small grants) ima rok oddaje 1. marec 2014 in omogoča nevladnim organizacijam nepovratno financiranje projektov z zelo raznovrstnimi temami. 

Nepovratna sredstva, ki jih nevladne organizacije lahko pridobijo na tem razpisu so običajno v razponu od 3.000$ do 10.000 $. V novem razpisnem obdobju bo ameriška ambasada namenila posebno pozornost projektom, ki bodo obravnavali: raznolikost (pravice istospolnih, vpetost žensk v lokalno samoupravo, pravice manjšin, invalidov,...); spravo (izobraževanje povezano z 2.svet. vojno, premagovanje delitev na razrede kot posledica 2.svetovne vojne, povojna sprava,...); regionalno sodelovanje; ekonomski razvoj, inovacije, podjetništvo; okolje in znanost; prostovoljstvo in družbena odgovornost podjetij. Podprti bodo tudi projekti, ki spodbujajo ameriško-slovensko sodelovanje. 
Pred morebitno prijavo na razpis si natančno preberite razpisno dokumentacijo na sledeči povezavi . Projektna dokumentacija se izponjuje v angleškem jeziku, zato je potrebno dobro znanje angleščine. Dodeljena sredstva so nepovratna, vnaprejšnjega fianciranja ni, zato je potrebno zalaganje sredstev. Povzetke 12 projektov, ki so bili odobreni v letu 2012 si lahko ogledate v Zbirki projektov.
V okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije vam nudimo brezplačno podporo v obliki svetovanja pri pripravi razpisnih predlogov. Z vašimi vprašnji in projektni predlogi nas kontaktirajte na barbara.mozina@consulta.si.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru