Delavnica: Zbiranje sredstev - fundraising

Za delovanje NVO in njeno večjo neodvisnost od javnih sredstev je pomembno pridobivanje sredstev tudi iz drugih virov. Na brezplačni delavnici namenjeni NVO iz zasavske regije, boste spoznali s katerimi metodami in na kakšen način zbirati sredstva s strani podjetij. Pridobili boste znanja s področja načrtovanja fundraising aktivnosti, pisanja dopisov podjetjem in vzpostavljanja trajnejših povezav. 

 

Zbiranje sredstev ni  le zbiranje denarja, temveč tudi zbiranje prijateljev in podpornikov. Zavedati se moramo, da ljudje, ki nas ne marajo, nam ne bodo dali denarja, ljudje, ki nas ne poznajo dobro, nam bodo morda dali le nekaj malega. Le tisti, ki nas poznajo in nam zaupajo, nas bodo podprli!

 

Program delavnice zajema teoretični in praktični del:

 

teoretični del:

  • Kaj so sponzorstva in kaj donacije?
  • Kateri so temeljni koraki navezovanja stikov s potencialnimi sponzorji?
  • Kakšni so “prodajni” koraki od prvega pogovora do sklenitve sponzorske pogodbe?
  • Kako pripravimo ponudbo za sponzorje?
  • Kako skrbimo za izvajanje sponzorskih dogovorov? 

praktični del:

priprava sponzorske ponudbe za izbrani projekt udeleženca (vsak udeleženec bo pripravil ponudbo za svoj izbrani projekt ali program).

 

Termin in lokacija:

 

termin: sobota, 30. 9. 2017, od 9.00 do 15.00

lokacija: MC Hrastnik, Naselje Aleša Kaple 9a, Hrastnik

 

Izvajalka:

Vesna Stanić se kot samostojna strokovnjakinja ukvarja z upravljanjem in aktivacijo sponzorstev ter pridobivanjem sredstev že skoraj desetletje. Pri svojem delu sodeluje z različnimi slovenskimi in mednarodnimi nevladnimi organizacijami ter podjetji s področja športa, kulture in sociale. Pri svojem delu zasleduje načela strokovnega razvoja sponzorstev in donacij ter dolgoročnih partnerskih sodelovanj. S svojimi strokovnimi prispevki na konferencah, seminarjih in v strokovnih medijih želi prispevati k razvoju sponzorstev in donacij kot tiste trženjsko-komunikacijske prakse, ki ima največji potencial tako z vidika potrošnika kot družbe na sploh.

 

Dodatne informacije in prijava:

Delavnico organizira ZLHT - Regionalni center NVO. Udeležba na delavnici je brazplačna za vsa društva, zasebne zavode in ustanove iz zasavske regije. Prijave sprejemamo do zasedenosti mest. Prednost pri prijavi imajo člani Mreže NVO ZLHT. Prijavite se lahko na tej povezavi.

 

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

 

Vljudno vabljeni!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru