Delavnica: Strateški pristop pri pridobivanju sredstev

Ste že kdaj pripravili kakšno prijavo na javni razpis? Pridobili kakšno donacijo iz zasebnega sektorja? Pobirali članarino? Če delujete v nevladnem sektorju, najbrž ste. Kako pa vse te razpršene aktivnosti povezati v smiselno celoto in se jih lotiti tako, da bodo v dveh, treh letih še bolj učinkovite? Vabljeni na delavnico, kjer bomo skupaj odgovorili na to vprašanje.

To NI delavnica o tem, kako napisati prijavo na javni razpis ali kako pridobivati donacije. Je pa delavnica o tem, kako dejavnosti pridobivanja sredstev vključiti v vsakdanje delovne procese v vaši organizaciji!

Termin: torek, 17.10. 2017, od 17.00 do 20.30

Lokacija: Dvorana Mladinskega centra Trbovlje,  Ulica 1.junija 18, 1420 Trbovlje

Delavnica je za nevladne organizacije iz zasavske regije brezplačna!

Vsebina delavnice:

  • Uvod v strateško načrtovanje.
  • Pomen poslanstva in vizije za pridobivanje sredstev.
  • Kratko o načinih pridobivanja sredstev (pridobitna, razpisi, donacije ...).
  • Refleksija in razvoj poslovnega modela organizacije.
  • SWOT analiza na področju pridobivanja sredstev.
  • Postavitev strateških ciljev na področju pridobivanja sredstev.
  • Ukrepi in dejavnosti za pridobivanje sredstev.
  • Organizacijska struktura, ki podpira pridobivanje sredstev.
  • Vrednotenje pridobivanja sredstev.

Izvajalec

Matej Cepin, univ. dipl. ing., avtor knjig o strateškem načrtovanju v NVO, urednik Priročnika za menedžerje v mladinskih organizacijah in mnogih drugih publikacij s področja učenja, aktivnega državljanstva, mladinskega dela in civilne družbe. Trenutno deluje kot direktor nevladne organizacije Socialna akademija, ki se ukvarja z izobraževanjem, raziskovanjem in kulturo, pred tem pa je 6 let deloval kot vodja Mladinske akademije na Društvu mladinski ceh. Je vodja več nacionalnih in mednarodnih projektov, poleg tega pa nastopa kot trener in moderator za različne skupine v sferi civilne družbe in tudi širše.

Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si. Na delavnico se prijavite tukaj.

Veselimo se srečanja z vami!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru