Brezplačna delavnica: Razvoj prostovoljstva v organizacijah

Z delavnico bomo nagovorili teme, ki odgovarjajo na vprašanje kako pripraviti organizacijo na prostovoljsko delo in kako pridobivati prostovoljce. Potekala bo v četrtek, 18. 6. 2020 od 9. do 12. ure v prostorih informacijske pisarne Regionalnega centra NVO na Cesti Borisa Kidriča 2 v Zagorju ob Savi. 

Izobraževanje je namenjeno predstavnikom nevladnih organizacij, ki v svoje aktivnosti vključujejo prostovoljce in organizacijam s prostovoljskim programom iz zasavske regije, ki si želijo bolj strateško pristopiti k tej tematiki ter pripraviti načrt vključevanja prostovoljcev v svoje organizacije. 

Izobraževanje bo zajemalo naslednje teme:

  • pomen organiziranega prostovoljstva v družbi in kje so meje med prostovoljstvom in izkoriščanjem (kaj je prostovoljstvo, pravice prostovoljcev, dogovor o prostovoljstvu …)
  • kakšnega prostovoljca potrebujemo v naši organizaciji
  • kako pridobivamo prostovoljce
  • predstavitev portala prostovoljstvo.org (uporaba spletne aplikacije za vodenje evidenc prostovoljcev, predstavitev posredovalnice prostovoljskih del)
  • raziskovanje motivacije za prostovoljsko delo.

Izvajalec: Slovenska filantropija

Lokacija: Informacijska pisarna regionalnega centra NVO, C. Borisa Kidriča 2, Zagorje ob Savi

Termin: četrtek, 18. 6. 2020, od 9.00 do 12.00

Trajanje: 3 ure

Prijava na delavnico.

Vljudno vabljeni!


Delavnica se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO in je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru