Ali veste, da lahko NVO Microsoftova orodja uporabljajo brezplačno?

Znani so novi, nadomestni termini delavnic!

Zagotovo poznate Microsoft in orodja Office. Ampak ali veste, da lahko Microsoftova orodja uporabljate brezplačno? Veste katera in kako? V kolikor se vaš odgovor glasi ne, se nam pridružite na spletnih delavnicah, ki jih bomo izvedli med 9. in 16. majem 2022. Delavnice bodo potekale na spletu, pričele pa se bodo ob 17.uri.

Skupaj s strokovnjaki s področja digitalnih orodij bomo za nevladne organizacije izvedli 3 spletne delavnice namenjene spoznavanju paketa Microsoft 365 Business Basic ter najnovejših tehnologij in orodij, ki so na voljo v tem paketu.

Neprofitne in druge nevladne organizacije morajo imeti možnost, da se v trenutku usklajujejo z zaposlenimi, partnerji in prostovoljci z vsega sveta. Da bi nevladnim organizacijam pomagali pri uresničevanju njihovega poslanstva ter pri kakovostnem opravljanju vsakdanjega dela in poslovanja so pri Microsoftu zasnovali posebno storitev s katero nevladnim organizacijam tj. društvom, zavodom in ustanovam omogočajo brezplačno uporabo paketa Microsoft 365 Business Basic.

Začeli bomo 9.5.2022 z vzpostavljanjem okolja Office 356. Izvedeli boste katere pogoje morate izpolnjevati in katere dokumente morate predložiti za pridobitev brezplačnega dostopa do Microsoftovih orodij ter kako omogočiti dostop različnim članom vaše organizacije. Spoznali boste aplikacije, ki so vam na voljo v okviru brezplačne naročnine za NVO ter kako jih uporabljati za doseganje čim boljših rezultatov vašega dela. Podrobneje pa boste spoznali tudi Microsoft Forms, orodje za izdelavo obrazcev. To je še posebej priročno ravno za NVO saj lahko z njegovo uporabo beležite prijave na dogodke, oblikujete ankete in vprašalnike.

V nadaljevanju boste, 10.5.2022, spoznali MS Teams, orodje za komunikacijo, ki ga je večina med nami pogosteje začela uporabljati šele v zadnjih dveh letih, ko smo pogosteje delali od doma. MS Teams ali Teamsi »po domače« vam omogoča veliko več kot le opravljanje video klicev. Omogoča tudi izvedbo spletnih dogodkov in sestankov pa tudi izmenjavo datotek zaradi česar so odlično orodje za interno komunikacijo v NVO.

Spoznavanje Microsoftovih orodij za NVO pa bomo zaključili 16.5.2022 s predstavitvijo programov OneDrive in SharePoint. OneDrive je storitev v oblaku, ki vam omogoča shranjevanje in zaščito datotek. Do svojih dokumentov dostopate z različnih naprav, ter potrebujete le svoj OneDrive račun. Prednost uporabe OneDrive za NVO pa je, da lahko svoje datoteke delite ter hkrati s sodelavcem delate v istem dokumentu. To je še posebej priročno za pripravo poročil, zapisnikov in projektnih prijav. SharePoint pa lahko uporabite kot varno mesto za shranjevanje vseh informacij in ustvarite arhiv organizacije. 

Udeležba na delavnicah je za vse predstavnike nevladnih organizacij brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na tej povezavi. Prijave so mogoče do zasedenosti mest oz. najkasneje dan pred posamezno delavnico. Povezavo preko katere boste dostopali do dogodka boste prejeli na vaš e-naslov na dan dogodka. 

 

Brezplačne delavnice organiziramo v okviru projekta 1,2,3 e-drustvo.si, ki se sofinancira iz Sklada za NVO v okviru Ministrstva za javno upravo. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00