EU PROJEKT, MOJ PROJEKT: Dnevi odprtih vrat projektov, ki so bili sofinancirani iz evropskih sredstev v obdobju 2007–2013

Vas zanima, kakšni projekti so bili sofinancirani iz evropskih sredstev v obdobju 2007–2013? Iščete idejo, kako rešiti probleme v vašem okolju in vas zanima, kako so podobne probleme reševali drugod. Kje vse evropska kohezijska politika v Sloveniji pušča svoje odtise, lahko odkrivate v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2015, na dogodkih z naslovom EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, ki jih po vsej Sloveniji organizira Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK). 

Prek dnevov odprtih vrat projektov, ki so bili sofinancirani iz evropskih sredstev v obdobju 2007–2013, imamo priložnost spoznati učinke in rezultate projektov ter možnosti, pogoje in načine pridobivanja EU sredstev. Na Stičišču NVO osrednje Slovenije tovrstne dogodke vidimo kot korak, ki ga mora vsakdo storiti, če se podaja na pot pridobivanja sredstev za svojo nevladno organizacijo. Spremljanje dosedanjih projektov in učenje iz njih, spremljanje izvajanja aktivnosti, ki so podobne našim, seznanjanje s področjem, ki ga pokrivamo, kaj so drugi naredili, kaj bi bilo še potrebno narediti, kdo kaj dela, s kom se lahko povežemo, da bomo močnejši - vse to je nujno za dobro projektno prijavo, da bo imela več uspeha na razpisu. Vse prevečkrat je namreč opaziti prijave na razpise, ki trdijo, da so prvenstvene, inovativne, obenem pa je moč videti precej takšnih že izvedenih projektov, katerih več kot očitno prijavitelj ne pozna. S tem pri razpisovalcu zelo hitro prižgemo rdečo luč za naš projekt, saj pokažemo, da ne poznamo stanja in da pravzaprav želimo odkrivati toplo vodo. Če niste prepričani, kje iskati baze preteklih projektov, sofinanciranih iz različnih razpisov, se obrnite k svetovalki za razpise na Stičišču NVO osrednje Slovenije, ki vam bo pomagala z nasveti in povezavami.    

Vsi dogodki, ki bodo tematsko obarvani z najrazličnejšimi aktivnostmi bodo brezplačni, namenjeni pa vsem starostnim skupinam. Tako da se le udeležite tistega, ki vam je vsebinsko blizu. 

Organizatorji pravijo, da boste lahko na eni od obnovljenih planinskih postojank spili čaj, obiskali Škocjanske jame, Krajinski park Strunjan ali Slovenski planinski muzej, si ogledali Pot miru v Posočju, Park Zelenega krasa ali pa kolesarili po Geoparku Karavanke. V Ljubljani vas bodo pričakale sledi rimske Emone, v Mariboru lutkovna predstava, v Pomurju rokodelska akademija, v Črnomlju muzejska zbirka, v Brestanici pa grajski program na gradu Rajhenburg. Ljubitelji znanosti in tehnike boste lahko spoznavali sodobni Preglov center na Kemijskem inštitutu ali s sodelavci Urada za meroslovje odkrivali, kako potekajo meritve različnih snovi. 

Ker so za določene aktivnosti potrebne prijave, obiščite spletno stran www.eu-skladi.si in si zagotovite udeležbo, ali pa le pobrskajte po vsebini in lokacijah dogodkov.  

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru