Priložnost za financiranje iz programa ERASMUS + MLADI V AKCIJI v letu 2015

Program ERASMUS + je vsebinsko strukturiran v 3 ciljna področja, med drugim področje mladine. Ta del programa - ERASMUS + MLADI V AKCIJI - v Sloveniji upravlja Movit. V okviru ERASMUS + MLADI V AKCIJI so možnosti v okviru treh ključnih ukrepov: 1) Učna mobilnost posameznikov,  2) Sodelovanje za inovacije in izmenjava dobrih praks in 3) Podpora za reformo politik. V letu 2015 so za vse ukrepe enaki trije prijavni roki: 4. februar, 30. april in 1. oktober.

Možnosti v okviru treh skupin ključnih ukrepov


Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov

Projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce

V tej skupini možnosti bo program podpiral mladinske izmenjave, Evropsko prostovoljno službo ter seminarje, tečaje, obiske na delovnih mestih, študijskih obiskov in drugih oblik za namen krepitve kompetenc mladinskih voditeljev in delavcev ali prenos dobrih praks. Partnerji v projektih mobilnosti lahko prihajajo iz programskih držav kot partnerskih držav v soseščini.

Ključni ukrep 2: Sodelovanje za inovacije in izmenjava dobrih praks

Strateška partnerstva na področju mladine

V tej skupini možnosti bo program v okviru mladinskega poglavja podpiral projekte sodelovanja med partnerji iz različnih držav z namenom razvoja otipljivih rezultatov na področju mladinskega dela oziroma mladinskih politik z veliko uporabno vrednostjo za spodbujanje in krepitev kakovosti mladinskega dela ali razvoja mmladinsih politik tako v sodelujočih organizacijah kot v širšem okolju. Partnerstva v strateških partnerstvih so praviloma omejena na partnerje iz programskih držav. Izjemoma lahko v projektih strateških partnerstev sodeluje tudi partner iz partnerskih držav, če je mogoče utemeljiti, zakaj njegovo sodelovanje prinaša bistveno dodano vrednost za načrtovani rezultat projekta oziroma partnerstvo vseh sodelujočih partnerjev. V okviru mladinskega poglavja novega programa bodo v tej akciji podpore lahko deležni tudi projekti za krepitev zmogljivosti (capacity building) v ciljnih partnerskih državah v svetu, vendar se bo za te možnosti potrebno prijaviti na centralizirani ravni pri Izvršilni agenciji v Bruslju.

Ključni ukrep 3: Podpora za reformo politik

Srečanja mladih in oblikovalcev politik na področju mladine

Projekti dialoga med mladimi ter vsemi, ki sooblikujejo politike na lokalnih, regionalnih ali nacionalnih ravneh, še posebej pa mladinskih politik. Le v tej akciji bo mogoče realizirati projekte brez sodelovanja partnerjev iz drugih držav, vendar je mogoče tudi s partnerji iz drugih držav, vključno s partnerskimi državami v soseščini.

 

Za vse zainteresirane nevladne organizacije iz Osrednjeslovenske regije, ki imate namen oddaje prijave na katerega od programov Erasmus+: Mladi v akciji, bo v četrtek, 8. 1. 2015, med 9.00 in 15.00 uro, potekalo v Ljubljani usposabljanje ob prijavi na te razpise in v nadaljevanju tudi brezplačno mentorstvo pri pripravi in oddaji projektne prijave. O programu in možnosti prijave na usposabljanje bomo obveščali prek e-obvestil.

Za dodatne informacije o usposabljanju in pridobivanju sredstev za nevladne organizacije iz Osrednjeslovenske regije smo na voljo na e-pošti: darja.krstic@consulta.si ali telefonu: 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00