Podelitev nazivov Prostovoljec zasavske regije 2023

Ob svetovnem dnevu nevladnih organizacij, 27. februarja 2024 bomo podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2023. Podeljeni bodo štirje nazivi Prostovoljec zasavske regije 2023 posameznicam in posameznikom po občinah Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje, en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 najbolj zaslužni prostovoljski organizaciji iz zasavske regije in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2023 najuspešnejšemu prostovoljskemu projektu, programu oziroma akciji iz regije.

Med kandidati, ki se potegujejo za naziv je 12 prostovoljk in prostovoljcev, 6 organizacij in 6 projektov. Predlagani kandidati prihajajo iz vseh štirih občin in veseli nas, da ste tudi letos prepoznali trud in požrtvovalnost posameznikov in organizacij ter doprinos prostovoljskih projektov k boljšemu življenju v občini in regiji.

Na dogodku bodo predstavljeni vsi kandidati, ki so bili uvrščeni na javno glasovanje v okviru javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2023.

Več o kandidatih in možnostih glasovanja najdete na povezavi. Svoj glas lahko oddate še do 20. 2. 2024.

Podelitev nazivov Prostovoljec zasavske regije 2023 organiziramo v okviru Regionalnega centra NVO v sodelovanju z  Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Trbovlje, Občino Hrastnik in Slovensko filantropijo. Z javnim natečajem prostovoljec zasavske regije želimo podpreti prizadevanja, izpostaviti učinke prostovoljskega dela ter promovirati prostovoljstvo v zasavski regiji in širše.

Prireditev bodo s kulturnim programom pospremili Mešani pevski zbor Prosavus, Big Band Zagorje, Marionetno gledališče Jurček in Irena Režek iz KUD Jevnica.

Vabljeni, da se nam pridružite na podelitvi nazivov, ki bo potekala v torek, 27. 2. 2024 ob 17.30 uri, v dvorani Kulturnega društva Svoboda v Kisovcu. Vstop je prost. Zaradi lažje organizacije prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite na povezavi: www.consulta.si/prijavnica ali info@consulta.si do 23. 2.  2024.


Natečaj se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko filantropijo in je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO. Medijski sponzor je Radio Aktual - KUM in KUM24. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00