Oblikovanje skupnosti, kot si jo želimo

Leto 2022 je leto volitev. Jeseni nas čakajo lokalne volitve, volitve županov in občinskih svetnikov. Kot že v času prejšnjih lokalnih volitvah si tudi letos v okviru Šole za župane želimo sodelovanja med kandidati in občani. Eden izmed glavnih poudarkov je aktiviranje prebivalcev pri oblikovanju skupnosti, kot si jo želimo. Glavni namen je vključevanje predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij (društev in zavodov) in drugih v programe kandidatov za vodenje občin v naslednjem mandatu.

Nevladne organizacije vabimo, da nam predloge, pobude, potrebe in ideje za izboljšanje življenja v občini sporočite čim prej. Na podlagi prejetih vsebin bomo namreč oblikovali tematska izhodišča, ki bodo rdeča nit pogovorov in vsebin, ki jim bomo do volitev skupaj predstavili županskim kandidatom.

Poskrbeli bomo, da bodo letošnji županski kandidati prisluhnili potrebam in predlogom civilne družbe in imeli priložnost, da skozi pogovore in dialog svoje programe oplemenitijo s svežimi projekti, novimi vsebinami, kreativnimi rešitvami in v mandat morda celo vstopijo z novimi partnerji iz nevladnega sektorja.

Vključujoča demokracija v nasprotju z enosmernimi političnimi kampanjami in participativno odločanje v nasprotju s sestankovanjem za zaprtimi vrati ter dinamična komunikacija z javnostjo v nasprotju s suhoparnimi izjavami za javnost so sodobni trendi, ki vodijo v soustvarjanje skupnosti v kateri živimo in v demokratično družbo v pravem pomenu besede. To so sodobni trendi, ki jih moramo zasledovati in s tem namenom je nastala akcija Šola za župane.

Za dodatne informacije pišite na tjasa.bajc@consulta.si ali pokličite 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00