Slobodan Filipovič, prostovoljec zasavske regije 2021 iz Hrastnika

Prostovoljec zasavske regije 2021 iz občine Hrastnik je g. Slobodan Filipovič. Slobodan je predsednik Kulturno umetniškega društva Veter. Njegovo poslanstvo kulturnika se odraža na drugačen način. Z dobrodelnimi koncerti pomaga finančno podpreti najbolj ranljive skupine.

 

Slobodan se je s prostovoljstvom srečal že kot učenec 4. razreda glasbene šole v Hrastniku. S sošolci, prijatelji in kolegi so hodili zabavat starejše v Dom starejših v Loki pri Zidanem mostu. S harmoniko na hrbtu so šli na vlak in tako do Loke. Takrat je spoznal kako malo je potrebno, da vsaj malo razvedriš in polepšaš dan starejšim, bolnim, … Tako je prostovoljstvo postalo del njegovega vsakdana.

Njegovo poslanstvo prostovoljca ni klasično, ni časovno in krajevno opredeljeno. Tudi njegovo poslanstvo kot glasbenika se odraža na drugačen način. Z organizacijo dobrodelnih koncertov, kot predsednik KUD Veter, pomaga finančno podpreti najbolj ranljive skupine ljudi. Poleg vseh dobrodelnih koncertov tekom 30 let, ki se jim je odzval s svojo skupino VETER je v letu 2020 organiziral peticijo za izgradnjo novega doma Starejših občanov v Hrastniku. Na njegovo pobudo so se zbrani podpisi (3161) predali ministru v upanju da bo to pospešilo izgradnjo. V nadaljevanju je v mesecu oktobru 2021 organiziral dobrodelni koncert za Dom starejših v Hrastniku. Vstopnina je bila v celoti namenjena in podarjena Domu starejših za zaščitna sredstva osebja doma. Da je njegovo delo zelo prepoznavno dokazuje tudi, da je prejemnik številnih priznanj, tudi priznanje 8. februar ZKD Hrastnik  in v letošnjem letu prejemnik zlatega priznanja občine Hrastnik.

Slobodan Filipovič :« Prostovoljec zasavske regije ni nagrada, zame pomeni to priznanje kot obveza za nadaljnje delo. Kot veste, sem pred dvema letoma začel z zbiranjem podpisov za gradnjo novega Doma starejših v Hrastniku. Borba se nadaljuje, do prve lopate izgradnje doma.«

Čestitke! 

 

Več o natečaju Prostovoljec leta 2021 in prejemnikih nazivov pa najdete na TEJ POVEZAVI.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00