Mijo Levačič, prostovoljec zasavske regije 2021 iz Litije

Naziv Prostovoljec zasavske regije 2021 iz Občine Litija si je za leto 2021 prislužil Mijo Levačič. Mijo deluje v organizaciji Društvo Žarek upanja že od njene ustanovitve, od leta 2001, ko je pričel s svojim prostovoljskih delom na področju težav s pitjem alkohola in zasvojenosti. 

 

 

V zadnjih 20-ih letih je njegov moto pomagati vsem tistim ljudem, ki se znajdejo v stiski zaradi pitja alkohola in skupaj z njimi ob sodelovanju s sodelavci, strokovnjaki in drugimi institucijami iskati najprimernejše poti rešitve. Njegova želja biti v stiku z ljudmi, biti z njimi takrat ko potrebujejo pomoč, se pogovarjati z njimi, deliti čas z njimi ter jim dati občutek osnovnega človekovega dostojanstva daje njegovemu delu prostovoljca smisel in je tudi motivacija za naprej.

V Društvu Žarek upanja na območju občine Litija in celotne zasavske regije opravi tedensko minimalno 6 ur, letno več kot 300. Poleg pogovorov opravlja tudi druga opravila, ki pripomorejo k temu, da je življenje ljudi boljše, bogatejše.

Mijo Levačič: »Naziv prostovoljec zasavske regije 2021 mi pomeni zelo veliko, predvsem je motivacija za nadaljnje delo in vključevanje v procese izvajanja različnih aktivnosti kot prostovoljec. Prepričan sem, da se bom v prihodnje vključeval v različne projekte, ki bodo občutek smisla življenja še bolj približali najranljivejšim posameznikom, velikokrat ljudem, ki imajo sami občutek, da so nanje vsi pozabili. In ravno naloga nas prostovoljcev je, da jim ponovno pokažemo, da so za nas pomembni, da je tu nekdo, ki mu je mar zanj in da so lahko natančno to, kar so, da jih ne obsojamo, ampak razumemo.»

Čestitke!

 

Več o natečaju Prostovoljec leta 2021 in prejemnikih nazivov pa najdete na TEJ POVEZAVI.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00