Odprte prijave za sodelovanje v akciji NVO gre v šolo 2021/2022

Po letu premora zaradi epidemioloških ukrepov bomo zasavske nevladne organizacije, za zasavske osnovnošolce, letos spet pripravile zanimiv, poučen dan v okviru akcije NVO gre v šolo. Nevladne organizacije, tj. društva, zavodi in ustanove, se v akciji NVO gre v šolo vrnemo v šolske prostore in klopi in otrokom predstavimo prostočasne dejavnosti, dejavnosti, ki jih izvajamo v lokalnem okolju.

Kako se pridružiti akciji »NVO gre v šolo«?

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove pripravite predstavitvene programe svoje dejavnosti, ki se lahko izvede med eno šolsko uro na interaktiven, otrokom zanimiv način. Predstavite jim doživljajsko in izkustveno učno uro, ki jih bo navdušila nad vključitvijo v lokalna društva, zavode in ostale ustanove, z namenom sooblikovanja njihove kot tudi lokalne prihodnosti. Z omenjenim pristopom boste pri mladih vzbudili zanimanje za aktivno udejstvovanje ter članstvo v vaši organizaciji, jih povabili medse in spodbudili prostovoljno delo v vašem kraju.

Priprave na organizacijo letošnjo akcije »NVO gre v šolo« so že v polnem teku, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite za sodelovanje in svojo prijavo oddate TUKAJ

Kako bo potekala akcija in kdaj se srečamo med šolskimi klopmi?

Akcija bo potekala v času med 27. septembrom in 1. oktobrom, v času pouka, torej med 8.00 in 12.30 uro. Nevladne organizacije se boste predstavile po sistemu kroženja, saj boste vsako učno uro obiskali drug razred in se jim predstavili oz. za njih pripravili program. Na ta način se bo z vašim delom seznanilo 5 oddelkov učencev določene osnovne šole.

Sodelovanje v akciji 2021/2022 so potrdile naslednje šole:

Osnovna šola Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi - ponedeljek, 27.9.2021, sodelovali bodo 1. - 5. razred

- Osnovna šola Litija - torek, 28.9.2021
- Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje - sreda, 29.9.2021, sodelovali bodo 2.,3. in 4. razredi

- Osnovna šola Hrastnik - četrtek 30.9.2021, sodelovali bodo 1. - 5. razred

Osnovna šola Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi - petek, 1.10.2021, sodelovali bodo 2. - 5. razred

Za sodelovanje v akciji je obvezen PCT pogoj. Eventualne stroške testiranj vam bomo pokrili mi.

Preverite, kako uspešno je bila izpeljana tretja akcija »NVO gre v šolo«

Če še vedno oklevate in razmišljate, ali bi se nam pridružili ali ne, preverite, kako uspešna je bila akcija v šolskem letu 2019/20. V akcijo se je vključilo 9 šol iz osrednjeslovenske in zasavske regije. Skupno se je učencem predstavilo 71 društev 2500 učencem. S predstavljenimi programi so se otrokom predstavili in ponudili neformalen in izkustven način izobraževanja, medgeneracijsko sodelovanje, pretok znanja in kar je še najbolj pomembno – na ta način se sooblikuje prihodnost otrok in ponudi krila, ki jim bodo za začetek predstavila lokalno okolje in vse možnosti njegovega sooblikovanja in vključevanja. 

S klikom na PRIJAVO, se lahko preko spletnega obrazca prijavite za sodelovanje.  

Vedno smo vam na voljo za nasvet in pomoč

Za dodatne informacije smo vam na voljo prek elektronske pošte info@consulta.si ali na telefonski številki 059 927 619, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro.

 

Veselimo se srečanja med šolskimi klopmi!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00