Erasmus+ razpis za Manjša partnerstva na področju izobraževanja, usposabljanja in mladine

Evropska komisija je 25. marca objavila razpis za zbiranje predlogov za izvajanje programa za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport Erasmus+ za leto 2021. Kar nekaj razpisov znotraj posameznega ključnega ukrepa je že zaključenih a brez skrbi, še je možnost za prijavo. Znotraj Ključnega ukrepa II: Sodelovanje med organizacijami in institucijami, je še vedno odprt razpis Manjša partnerstva na področjih izobraževanja, usposabljanja in mladine. Rok za prijavo je 3. november 2021 ob 12. uri.

Namen razpisa za manjša partnerstva je razširiti dostop do programa za manjše akterje in težko dosegljive posameznike na področju šolskega izobraževanja, izobraževanja odraslih, poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ter mladine. Cilj ukrepa je doseči lokalne organizacije, manj izkušene organizacije in nove udeležence programa ter tako zmanjšati ovire za vstop v program organizacije z manjšo organizacijsko zmogljivostjo. V okviru te akcije so možne tudi fleksibilne oblike – mešanje transnacionalnih in nacionalnih aktivnosti (z evropsko dimenzijo), kar organizacijam omogoča več sredstev za doseganje oseb z manj priložnostmi. Partnerstva manjšega obsega naj bi tudi prispevala k oblikovanju in razvoju mednarodnih mrež in spodbujala sinergije z in med lokalnimi, regionalnimi, nacionalnimi in mednarodnimi politikami.

Manjša partnerstva so transnacionalna partnerstva vsaj dveh organizacij iz dveh različnih držav programa. Prijavitelji bodo izbirali med dvema vnaprej določenima zneskoma glede na aktivnosti, ki jih želijo izvajati in rezultate, ki jih želijo doseči. Za projekte v trajanju od najmanj 6 in največ 24 mesecev bodo organizacije lahko prejele enkratne pavšalne zneske v višini 30.000€ ali 60.000€. Tipične aktivnosti, ki potekajo v okviru teh projektov so vezane na samo upravljanje projekta, izvajanje projektnih aktivnosti ter razširjanje rezultatov in promocijske aktivnosti.

Vodnik za prijavitelje

Napovedujemo

V četrtek, 2. septembra 2021 ob 18.00 bo preko spleta potekala delavnica za nevladne organizacije iz zasavske regije. Za lažje sodelovanje priporočamo, da pred delavnico pogledate besedilo razpisa in razpisne pogoje ter razmislite o predlogih projektov, ki ih želite prijaviti na razpis. Prijavite se lahko na povezavi.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00