Online delavnica: Pridobitna dejavnost in izdajanje računov v NVO

Na delavnici boste izvedeli vse o možnostih, načinih in pogojih izvajanja pridobitne dejavnosti v vaši organizaciji (društvu, zavodu, ustanovi). Delavnica je namenjena vsem tistim predstavnikom nevladnih organizacij, ki v organizacijah že izvajate pridobitno dejavnost oz. jo boste izvajali v prihodnje.

 

 

Delavnica odgovarja na vprašanja:

Katere pogoje moramo imeti izpolnjene preden sploh lahko izdamo račun za neko storitev, ki jo opravimo kot društvo, zavod? Ali za članarino izdamo račun? Kaj pa za sponzorska in donacijska sredstva? Kako je s članarinami, vadninami ipd. Kaj pa davčne blagajne, kdaj jih potrebujemo in kako uredimo vse potrebno? 

Program delavnice:

  • Pogoji opravljanja pridobitne dejavnosti
  • Ločevanje med pridobitno in nepridobitno dejavnostjo
  • Izdajanje računov
  • Uporaba davčne blagajne

Termin in lokacija:

Torek, 20.4.2021 od 17.00 do 18.30 preko orodja ZOOM. Povezavo preko katere boste dostopali do dogodka na spletu boste prijavljeni prejeli na vaš e-naslov na dan dogodka. 

Prijava na delavnico:

Delavnica je brezplačna za predstavnike nevladnih organizacij. Ker je število mest omejeno bodo imeli prednost pri prijavi NVO iz zasavske regije. Prijave na delavnico so obvezne. Prijavite se TUKAJ, najkasneje do 19.4.2021

Izvajalka:

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc.

Delavnica se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO in je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00