Online delavnica: Priprava in oddaja letnega poročila za leto 2020

Delavnica, na kateri boste spoznali kako pripraviti in oddati letno poročilo za nevladne organizaijce za leto 2020, je namenjena tajnikom in blagajnikom nevladnih organizacij oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih in drugih nevladnih organizacijah iz zasavske regije. 

Na delavnici se boste seznanili s pravilno pripravo in oddajo letnega poročila.

Program delavnice

  • opredelitev zakonskih podlag;
  • opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti društva;
  • priprava obrazcev letnega poročila in obračuna davka od dohodkov pravnih oseb
  • oddaja letnega poročila in davčnega obračuna.

Termin in lokacija:

Četrtek, 21.1.2021 od 17.00 do 18.30 

Izvajalka:

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc.

Prijava na delavnico:

Delavnica je brezplačna za predstavnike nevladnih organizacij iz zasavske regije. Potekala bo preko spleta z uporabo orodja ZOOM. Povezavo preko katere boste dostopali do dogodka na spletu boste prijavljeni prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred dogodkom.

Prijave na delavnico so obvezne. Prijavite se TUKAJ, najkasneje do 20.1.2021.


Preverite in se prijavi tudi na druga aktualna brezplačna usposabljanja:


4. 2. 2021 ob 17.00, 90 min
Povezovanje s podjetji, Livija Rojc Štremfelj

Prilagoditev sodelovanj, ki jih prinaša COVID-19 čas, kaj podjetja potrebujejo in kako lahko mi odgovorimo na njihove potrebe in si tako zagotovimo sredstva za naš program, kako graditi odnos s podjetji in kaj je cause-related marketing t.i. trženje s poslanstvom.

8. 4. 2021 ob 17.00, 90 min
Vključevanje in motiviranje prostovoljcev, Slovenska filantripija

Kateri so zunanji in notranji motivatorji, ki prostovoljce spodbujajo k prostovoljskem delu, na kakšne načine vse lahko nagrajujemo prostovoljce in kako so nagrade povezane z motivacijo. 

20. 4. 2021 ob 17.00, 90 min
Pridobitna dejavnosti in izdajanje računov v NVO, Tjaša Bajc

Pridobitna dejavnosti kot tržna dejavnost, dejavnost pridobivanja dobička na trgu in s tem povezano izdajanje računov v NVO. Obvezni elementi računa, uporaba davčne blagajne in vezane knjige računov. 

 

Udeležba na delavnicah je brezplačna za predstavnike nevladnih organizacij. Zaradi omejenega števila mest imajo prednost pri prijavi nevladne organizacije iz zasavske regije. Prijava na delavnico

Možne so spremebe termina izvedbe posamezne delavnice. O morebitni spremembi boste prijavljeni pravočasno obveščeni. 


Dogodki se izvajajo v okviru Regionalnega centra NVO in so sofinancirani s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00