Glasujte tudi vi! Znani so kandidati za nazive javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2020

V torek, 8.12.2020, se je zaključilo zbiranje predlogov za prejemnike nazivov javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2020, ki ga izvajamo na Regionalnem centru NVO. Strokovna komisija je nominacije temeljito pregledala in ustrezne predloge uvrstila na javno glasovanje, ki bo potekalo med 18.12.2020 in 7.1.2021. Vabljeni, da svoj glas oddate tudi vi!

Letos lahko svoj glas namenite nominiranim v treh kategorijah. V kategoriji  Prostovoljec zasavske regije 2020  lahko glasujete za prostovoljke in prostovoljce, v kategoriji Prostovoljska organizacija zasavske regije 2020 lahko glasujete za društva in druge organizacije, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljce in v kategoriji Prostovoljski projekt zasavske regije 2020 lahko glasujete za prostovoljske projekte, programe, dogodke, akcije ipd.

Glasujete tako, da na številko 030 400 444 pošljete SMS s ključno besedo, ki je navedena v oklepaju pri imenu oziroma nazivu vsakega kandidata. V vsaki kategoriji lahko oddate po en glas. V vsaki kategoriji se upošteva en glas iz ene telefonske številke. Storitev ni dodatno zaračunana.

»Letošnji kandidati delujejo na različnih področjih. Brezplačno vozijo ostarele po opravkih, skrbijo za zapuščene živali, sodelujejo pri programih za otroke, so zagovorniki okolja, izvajajo neformalna izobraževanja, širijo in ohranjajo starodavna znanja, izvajajo kulturne dejavnosti, vodijo društva, organizacije in še kaj bi se našlo.  Še posebej nas veseli, da je med nominiranimi veliko tistih, ki  se v zadnjem letu aktivno odzivajo na krizo epidemije bolezni COVID 19. Zaradi njihovih prizadevanj je v tem obdobju mnogim veliko lažje.«

Po končanem glasovanju bomo na Regionalnem centru NVO podelili štiri nazive Prostovoljec zasavske regije 2020  po posameznih občinah tistim prostovoljcem/kam, ki bodo prejeli največ glasov izmed kandidatov iz iste občine (Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje), en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2020 organizaciji z največ glasovi in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2020 tistemu projektu, ki mu boste namenili največ glasov.

Za več informacij pišite na info@consulta.si ali pokličite na 059 927 619. 

Kategorija 1. Kandidati za naziv Prostovoljec zasavske regije 2020 (kandidati so predstavljeni po občinah in abecednem vrstnem redu )

 

1.    Kos Jože, Litija (pošljite KANDIDAT 1 na 030 400 444)

Jože Kos je član številnih društev, kjer aktivno sodeluje pri mnogih projektih. Prav tako je vključen v projekt brezplačnih prevozov za starejše, ki ga organizira Občina Litija v sodelovanju z Zavodom Sopotniki. V okviru programa brezplačnih prevozov se redno odziva in vsaj enkrat tedensko nameni svoj dan prostovoljstvu.


2.    Krnc Aleksandra, Litija (pošljite KANDIDAT 2 na 030 400 444)

Aleksandra že vrsto let kot prostovoljka skrbi za živali. Sama je posvojila nekaj mačk in poskrbela za njihovo ustrezno prehrano in zdravljenje. Že nekaj let dvakrat letno organizira zbiranje hrane za zavetišča za živali v okolici. Z društvi in posamezniki sodeluje pri organizaciji licitacij, ki jih odpirajo društva za pomoč in zaščito živali. Društvom podarja svoje slike, akrile na platnih, ki jih licitirajo ter tako pridobijo nekaj dodatnih sredstev za opravljanje svojih dejavnosti. Svoje prostovoljske poglede uspešno prenaša tudi na mlajše generacije v sklopu OŠ Gradec, kjer vodi tudi interesno dejavnost "Mi prostovoljci!". Kot prostovoljka je aktivna je tudi v DSO Tisje in VDC . Organizira različne delavnice, kjer pripravljajo voščilnice (letos so jih za  uporabnike doma starejših izdelali kar 300), darilca in ostale pozornosti.


3.    Rappl Žiga, Litija (pošljite KANDIDAT 3 na 030 400 444)

Žiga Rappl je glasbenik, pevec in gledališčnik, ki je v vsakem trenutku pripravljen pomagati pri organizaciji glasbenih in kulturnih dogodkov. Največkrat pa se udeležuje prostovoljnih akcij na humanitarnem področju v okviru organizacije Rdečega Križa Litija. Nesebično je pomagal pri migrantski krizi in v UKC Ljubljana pri boju z epidemijo bolezni COVID – 19. S svojimi zglednimi dejanji širi duh prostovoljstva tudi med mlade.


4.    Borovšak Dušan, Hrastnik (pošljite KANDIDAT 4 na 030 400 444)

Dušan Borovšak že vrsto let sodeluje pri vseh projektih Mladinskega centra Hrastnik in Večgeneracijskega centra Zasavje. Vpet je v vse vrste aktivnosti in si prizadeva sodelovati tako pri večjih projektih (Festival rdeči revirji, Mesto živi), kot tudi pri manjših projektih in enkratnih aktivnostih (različne delavnice, poletne počitniške aktivnosti za otroke itn.). Prostovoljsko delo in sodelovanje v organizaciji mu veliko pomenita, saj si prizadeva biti aktiven v lokalnem okolju in s tem širiti svojo socialno mrežo. S svojo pozitivno energijo in odgovornim odnosom do dela vsekakor ogromno doprinese organizaciji Mladinski center Hrastnik in lokalnemu okolju.


5.    Potočin Marjana, Hrastnik (pošljite KANDIDAT 5 na 030 400 444)

Marjana Potočin že nekaj let kot prostovoljka sodeluje z Mladinskim centrom Hrastnik. V letošnjem novembru je izpeljala prav poseben projekt Pozitivčice - doprinos pozitivizma lokalnemu okolju v teh negotovih časih. Tri tedne so njene objave s področja prehrane, gibanja, pozitivnega odnosa do življenja, negovanja in krepitve imunskega sistema navdihovale ljudi. Dotaknila se je konkretnih stvari, kot so spanje, dihanje, zdravilna zelišča, napitki za podporo imunskemu sistemu, modrosti iz tradicionalne kitajske medicine ter tudi duhovnih komponent, kot je hvaležnost, ki je poglavitna za zadovoljstvo tukaj in sedaj. Njene objave na socialnih omrežjih so dosegale številne pozitivne odzive. Marjana se je na domiseln in inovativen način lotila širjenja pozitivnih misli in jih približala širšemu krogu uporabnikov.


6.    Rotar Matic, Hrastnik (pošljite KANDIDAT 6 na 030 400 444)

Matic Rotar je član Eko kroga in Civilne iniciative Brezno, ki se že vrsto let predaja varovanja narave in javno opozarja na okoljske probleme, še posebej pa je aktiven v primeru onesnaževanja okolja odlagališča Unično. S prevzemanjem pobude, spremljanjem stanja na odlagališču, obveščanjem medijev ter pristojnih služb o kršitvah in zbiranjem ter dokumentiranjem dokazov zoper družbo Ceroz d.o.o je prispeval k temu, da se je odkrilo dejansko stanje, nedovoljene prakse pa so se ustavile. Vodstvo družbe se je kot posledica tega zmenjalo in odlagališče se je saniralo. Sodeloval je tudi pri intervencijah v primerih onesnaženja potokov Ničnica in Breznica in dosegel ukrepanje pristojnih služb. S svojo odločnostjo, komunikativnostjo in pozitivno energijo daje zagon celotni skupnosti in jim s tem vliva upanje po pozitivnih spremembah.


7.    Dobrlet Bučalič Nasta, Trbovlje (pošljite KANDIDAT 7 na 030 400 444)

Nasta Doberlet-Bučalič je ustanoviteljica Zavoda Socios v okviru  katerega že nekaj let aktivno izvaja različne projekte preventivne narave: razvoj socialnih veščin, razvoj kulturnega kapitala, ozaveščanje o zlorabi drog, razvoj odgovornega odnosa do narave s primernim življenjskim stilom, ipd. Pri tem sodeluje z različnimi ustanovami in organizacijami v lokalnem, regijskem, državnem in mednarodnem prostoru. Mlade v sodelovanju z institucijami Evropske unije seznanja z njihovim delovanjem, o programih za mlade ter pomenom razvoja evropske identitete. V luči globalizacije in kibernetizacije družbe udeležence usmerja v pragmatične programe, ki so interaktivno zasnovani. Večji del svojega prostovoljskega dela usmerja v projekte, namenjene mladim. Pri delovanju izbira takšne projekte, s katerimi mlade udeležence spodbudi, da pridobljena znanja in veščine prenašajo tudi v svoje socialno okolje, tj. vrstnikom in družinskim članom


8.    Borut Sever, Trbovlje (pošljite KANDIDAT 8 na 030 400 444)

Borut Sever je član organizacije Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Trbovlje že 12 let. Njegovo delo je nepogrešljivo, saj vsak teden prazni zabojnike z oblačili, ob sredah pa pomaga razdeljevati hrano. Je zanesljiv prostovoljec, prijazen do ljudi in vedno dobre volje. Z veseljem se spoprime z vsakim delom, saj ga, kot sam prvi, to izpolnjuje. Borutove prostovoljne pomoči so izjemno veseli tudi drugi, saj priskoči na pomoč tudi npr. samozaposleni cvetličarki, ki ji gre rad po malico, spet drugi obrtnici, ki ne more zapustiti delovnega mesta, gre na pošto, na banko zamenjat bankovce za drobiž ipd. Borut je zagotovo eden izmed zelo predanih in srčnih prostovoljcev.

9.  Drnovšek Cvetka, Zagorje ob Savi (pošljite KANDIDAT 9 na 030 400 444)

Cvetka Drnovšek je ustanoviteljica in predsednica Društva za zdravilne rastline Zasavje, kjer je odgovorna je za koordinacijo aktivnosti in vodenje organizacije. V okviru organizacije izvajajo najrazličnejše delavnice in programe v povezavi z zdravilnimi rastlinami. Eden njihovih vidnejših projektov je t.i. Zeliščni vrt tete Johance, ki so ga uredili v Zagorju. Gospa Cvetka kot prostovoljka sodeluje še v programih Zasavske ljudske univerze, VDC Zagorje, Vrtca Zagorje, Doma starejših Tisje. Za navedene organizacije izvajajo tečaje, delavnice, organizirajo čajanke in druženja, v Domu Tisje je pomagala zasaditi tudi zeliščni vrt. Je srčna gospa z veliko energije in zanosa. Njena prizadevanja za mnoge pomenijo večjo kvaliteto življenja, otroci pa so z njene strani  deležni dragocenega znanja, izkušenj in dogodivščin. Gospa Cvetka je za svoje delo prejela tudi srebrno plaketo – priznanje Občine Zagorje ob Savi.


10.  Drobne Marija, Zagorje ob Savi (pošljite KANDIDAT 10 na 030 400 444)

Marija Drobne je prostovoljka Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Zagorje ob Savi že 35 let. Njena požrtvovalnost je opazna na vseh področjih delovanja še posebej pri splošno-humanitarnih programih. Marija sodeluje pri organizaciji terenskih krvodajalskih akcij, tedensko vodi medgeneracijsko skupino združenja in je predsednica krajevnega odbora RK Izlake. Na domu redno obiskuje starejše in onemogle in jih oskrbuje s prehranskimi paketi ter jim nudi prepotrebno psihosocialno podporo. Redno sodeluje tudi pri akciji Viški hrane, pri organizaciji srečanj starejših oseb, redno se udeležuje vseh izobraževanj in delavnic. Aktivno sodeluje tudi pri vseh človekoljubnih akcijah kot so Velikonočni pirhi, Drobtinica in Miklavževi piškotki. Ob vsem tem sodeluje tudi pri humanitarnih akcijah drugih organizacij (Manj svečk za manj grobov, Europa Donna, itd.). Marija Drobne je resnično prava »rdečekrižarka«, ki nikoli nikomur ne odreče pomoči. Svojo srčnost, toplino in znanje nesebično deli med ljudi. Je zgled sočutja in solidarnosti ter velik promotor dobrodelnosti v naši občini.


11.  Troha Gregor, Zagorje ob Savi (pošljite KANDIDAT 11 na 030 400 444)

Gregor Troha se s kulturo ukvarja že od mladih nog. Na začetku kot član Mladinskega pihalnega orkestra VIVA glasbene šole Zagorje, nato kot ustanovni član Big Banda Zagorje, ki ga zadnjih nekaj let tudi vodi. Vsako leto je svojo pomoč ponudil pihalnim orkestrom in drugim zasedbam v sosednjih občinah in drugje po Sloveniji. V svoji karieri je večkrat pomagal organizirati dobrodelne koncerte, nemalokrat pa se jim je pridružil tudi kot nastopajoči.


Kategorija 2: Kandidati za naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2020 (kandidati so predstavljeni po abecednem vrstnem redu)

 

1. Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi (pošljite ORGANIZACIJA 1 na 030 400 444)

Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi je delovalo že pred letom 1962. Pravzaprav so takrat obstajala kar tri društva prijateljev mladine in sicer: Zagorje-Toplice, Loke – Kisovec in Izlake. Njihovo delo in poslanstvo je bilo v osnovi enako današnjemu. Delati v in za dobro otrok in družin. Društvo je nepridobitno in s statusom delovanja v javnem interesu, ki se s svojim delovanjem in dejavnostjo trudi za dobrobit otrok, mladih, staršev in družin. Prostovoljstvo je pomembna vrednota društva, ki bogati program društva in izkušnje udeleženk/cev. V letu 2020 se je društvo skupaj s prostovoljci in prostovoljkami vključilo predvsem v učno pomoč osnovnošolkam/cem na daljavo ter pomagalo družinam s humanitarno pomočjo v času karanten. V poletnem času pa je s pomočjo osmih prostovoljcev in prostovoljk skoraj vsak dan popestrilo poletne dneve najmlajšim in osnovnošolkam/cem. Brez njihovega entuziazma in pomoči bi društvo težje izpeljalo program in se posvetilo vsem otrokom na aktivnostih.


2.    Društvo za zdravilne rastline - Zasavje (pošljite ORGANIZACIJA 2 na 030 400 444)

Društvo za zdravilne rastline je že kar nekaj časa prisotno v Zasavju. Pri svojem delu izobražujejo občane in mladino od najzgodnejših let dalje. Zasavske članice društva obiskujejo vrtce, šole, domove ostarelih, društva, kjer prenašajo znanje o zdravilnih rastlinah, poleg tega tudi znanje o zdravem načinu življenju, znanja o varovanju narave ... Njihovo delo je postalo opazno tudi pri urejanju vrta tete Johance, kjer se vsako leto zbira vedno več ljudi. Najbolj opazno se izboljšuje poznavanje zdravilnih rastlin pri otrocih. V društvu vzgajajo tudi podmladek. Vsako leto na vrtu priredijo kar nekaj druženj. Da resnično skrbe za dobro občanov lahko potrdijo tudi občani Zasavja, ki se redno udeležujejo njihovih brezplačnih delavnic in predavanj. Predavanja so za poslušalce brezplačna! Članice društva za zdravilne rastline vsako leto izdajo nekaj prospektov na temo zdravilnih rastlin ter občasno izdajo knjigo z isto tematiko. Pri izdaji koledarja sodelujejo z društvom Srčevke. Člane društva za zdravilne rastline Zasavje smo večkrat lahko opazili tudi na malih zaslonih, kjer znanja in vedenja povedo širši slovenski javnosti.


3.    Gasilska zveza Zagorje ob Savi (pošljite ORGANIZACIJA 3 na 030 400 444)

Gasilska zveza Zagorje ob Savi združuje 14 prostovoljnih in 1 prostovoljno industrijsko gasilsko društvo v občini Zagorje ob Savi, v katerih je včlanjenih preko 1800 članov. V letošnjem letu so prostovoljna gasilska društva skupaj z gasilsko zvezo Zagorje ob Savi s svojimi prostovoljnimi člani poleg rednih aktivnosti tudi uspešno pomagala pri blažitvi posledic pandemije COVID-19, kjer so prostovoljci opravljali najrazličnejša dela povezanih s pandemijo. Razkuževali so javne površine, razkuževali objekte, nudili pomoč drugim organizacijam, prevoze in izdajali zaščitno opremo. Zato se Gasilsko zvezo Zagorje ob Savi skupaj s prostovoljnimi društvi predlaga za prostovoljsko organizacijo zasavske regije 2020.


4.    Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje - mesto (pošljite ORGANIZACIJA 4 na 030 400 444)

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Trbovlje - mesto sestavlja gasilsko enoto 5. kategorije in tvori osrednjo gasilsko enoto v občini Trbovlje in deluje v javnem interesu. V društvo se vključuje okrog 150 članov, ki so v letu 2020 opravili preko 30.000 prostovoljnih ur. V okviru svojih dejavnosti izvajajo naloge zaščite in reševanja ter požarne preventive. Še posebej je bilo društvo aktivno v času epidemije COVID – 19 saj so člani društva skupaj z RK Trbovlje prevažali hrano za starejše in socialno ogrožene, dnevno razvažali vzorce testiranj v Ljubljano, izvajali razkuževanje vstopne točke za testiranje, domov starejših občanov v občini Trbovlje, Hrastnik in Prebold, drugih zdravstvenih ustanov (ZD Trbovlje, SB Trbovlje), javnih zavodov in Zasavskih podjetij ter nudili logistično podporo delovanju štaba CZ občine Trbovlje. Poleg operativnih dejavnosti pa PGD Trbovlje-mesto skrbijo za širjene gasilstva v Občini Trbovlje saj skrbijo tudi za vzgojo gasilske mladine, povezovanje mladih in starejših prostovoljnih gasilcev. Prav tako pa se društvo povezuje v celotni regiji z drugimi društvi in organizacijami


5.    Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Hrastnik (pošljite ORGANIZACIJA 5 na 030 400 444)

RKS-OZ Hrastnik deluje že več kot 70 let in je v tem času kot organizacija pomembno prispevala pri reševanju socialnih stisk ljudi v Občini Hrastnik. Vedno več ljudi jim zaupa svoje probleme, saj so stiske osamljenih ljudi vedno večje, zato pridejo na pogovor, saj nimajo nikogar s komer bi lahko govorili o svojih težavah. Delovanje organizacije temelji na humanosti, nepristranskosti, nevtralnosti, neodvisnosti, prostovoljnosti, enotnosti in univerzalnosti, nudenju pomoči pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, zaščiti življenja in zdravja, krepitvi gibanja za zdravo življenje ter varovanju in spoštovanju človekovih pravic. Rdeči križ Slovenije - OBMOČNO ZDRUŽENJE HRASTNIK je za svoje humanitarno delo in izredno angažiranje v času razglašene epidemije COVID - 19 prejelo v letu 2020 zlato priznanje Občine Hrastnik. Vedno so blizu ljudem in  prisotni, kjer jih potrebujejo.


6.    Združenje katoliških skavtinj in skavtov - Steg Zagorje 1 (pošljite ORGANIZACIJA 6 na 030 400444)

Skavti Stega Zagorje 1 skrbijo, da otroci in mladi kakovostno preživljajo svoj prosti čas z medsebojnim druženjem na prostem ter preko zgleda starejših skavtov spoznavajo, kako lahko pripomorejo k boljši družbi kot dobri in odgovorni državljani. Letos je redno delovanje organizacije dodatno otežila trenutna situacija, ki je dobršen del leta onemogočila, da bi se dobivali v živo, vendar so kljub temu poskrbeli, da so se njihovi člani preko virtualnih srečanj srečevali z svojimi vrstniki in z njimi ohranjali stik, ter jih spodbujali k varnemu aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi. V poletnih mesecih so ob upoštevanju priporočil izvedli tudi poletne tabore, katerih so se otroci in mladi udeleževali v rekordnem številu, saj je mnogim tabor predstavljal edine počitnice. Kot prostovoljci so tudi priskočili na pomoč, ko je bila ta najbolj potrebna. Sodelovali so pri akciji Maske za vse, ki se je spomladi izvajala v prostorih Katapulta Trbovlje in pomagali pri pripravi paketov z materialom za izdelavo zaščitnih mask.


Kategorija 3: Kandidati za naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2020 (kandidati so predstavljeni po abecednem vrstnem redu)

 

1.   Projekt upokojenih šivilj - 10.500 mask v šestih dneh, štab Civilne zaščite Hrastnik in predstavnica šivilj Jolanda Kunstič (pošljite PROJEKT 1 na 030 400 444);

V prvem valu epidemije koronavirusa je vladalo veliko pomanjkanje zaščitnih mask. Po vladnem odloku, da je za obisk trgovine, lekarn in drugih podobnih zaprtih prostorov obvezna uporaba zaščitne maske, je bilo povpraševanj po zaščitnih maskah še večje. Štab CZ občine Hrastnik je aktiviral številne aktivne in upokojene šivilje, ki so v šestih dneh skrojile in sešile 10.500 pralnih zaščitnih mask. Projekt, ki se je zdel v praksi neizvedljiv. A odzvalo se je 36 šivilj, ki so s svojim nesebičnim in požrtvovalnim delom v času epidemije znatno pripomogle v boju proti širjenju COVID-19 na območju občine Hrastnik. V le 6 dneh, z delom podnevi in ponoči, jim je uspelo sešiti 10.500 mask, katere je prejelo vsako gospodinjstvo v občini Hrastnik. Šlo je za edino takšno akcijo v Sloveniji, o kateri so poročali tudi nacionalni mediji. In to je tudi razlog, da ta projekt izdelave mask za zaščito prebivalcev predlagamo za Prostovoljski projekt zasavske regije 2020. Vsa aktivnost in podpora, kot tudi maksimalna angažiranost pri izdelavi zaščitnih mask v občini Hrastnik, so pogojevali odločitev Občine Hrastnik, da se šivilje predlaga tudi za državni spominski znak.

2.   Psihosocialna pomoč v obdobju epidemije COVID 19, Zavod Odprta dlan (pošljite PROJEKT 2 na 030 400 444);

Že prvi dan v mesecu marcu po razglašeni epidemiji je bila zasavskim občinam ponujena brezplačna psihosocialna pomoč s strani Zavoda Odprta dlan, saj je bilo pričakovati večjo osebno stisko ljudi. Ustavilo se je javno življenje, imeli smo omejeno gibanje, šolanje na daljavo, delo od doma... Ker se v zavodu zavedajo, kako pomembna je skrb za psihično zdravje, še posebej v tako negotovih razmerah, so takoj ponudili brezplačno psihosocialno pomoč prebivalcem zasavske regije. V prvem mesecu razglasitve epidemije so prejeli na dan od dva do tri klice, kasneje malo manj. Posameznikom, ki so jih poklicali so nudili pomoč v obliki pogovora in se v nekaterih primerih povezali tudi z ostalimi institucijami (Rdeči križ, Center za socialno delo), za zagotavljanje dodatne pomoči, ki jo je v tistem trenutku klicatelj potreboval. Z njihovo akcijo so vsekakor ublažili številne osebne stiske ljudi, ki so se nanje obrnili in jim pomagali v najbolj kritičnih trenutkih. Pogovor ima lahko zdravilen učinek.

3.   Urlaub na vasi, Kulturno društvo Podkum (pošljite PROJEKT 3 na 030 400 444);

Glavni namen počitniškega programa je otrokom popestriti počitnice, jih naučiti česa novega in prebuditi njihovo ustvarjalnost. Najpomembnejše pa je, da preživijo dan in teden brez telefona, računalnika, televizije ali drugih elektronskih naprav. V okviru programa poteka tudi vzgoja, da se naučijo spoštovanja, sodelovanja z drugimi udeleženci, iznajdljivosti in dela v timu. Za počitniški program ni postavljene cene, ker je namen, da je dostopen vsem otrokom, ne glede na socialni status. V času programa je poskrbljeno za pijačo, kosilo in malico. Organiziran je tudi prevoz iz okoliških krajev in občin. Širši namen projekta je medobčinsko povezovanje, sklepanje novih prijateljstev in promocija kraja. Projekt ima velik učinek na povezovanje vseh generacij, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi. Urlaub na vasi povezuje lokalno skupnost in društva, ki so na različne načine prisotni v projektu. Otroci prihajajo z različnih občin, posamezniki pa tudi iz drugih koncev Slovenije, zato projekt vpliva tudi na prepoznavnost kraja in občine, najbolj pomembno pa je seveda sklepanje novih prijateljstev, ki otrokom zelo veliko pomenijo.

4.   Viški hrane, RKS – območno združenje Hrastnik (pošljite PROJEKT 4 na 030 400 444)

Projekt "VIŠKI HRANE" je projekt, katerega pobudnik je bil Lions klub Brin Trbovlje oz. G. Gregor Pajić v njihovem imenu. RKS-OZ Hrastnik je z veseljem sprejela projekt, s katerim so omogočili dodatno količino hrane za socialno ogrožene osebe v občini Hrastnik. Vse aktivnosti in finančne obveznosti je prevzelo RKS-OZ Hrastnik. V okviru projekta dnevno pomagajo od 20 do 30 občanom s prehranskimi artikli, ki jih potrebujejo za preživetje. Da lahko izvajajo to aktivnost so iz lastnih sredstev kupili tudi službeni avtomobil. Pri pobiranju in razdeljevanju hrane sodeluje med 6 do 10 prostovoljcev. Vrednost razdeljene hrane ni majhna in izjemnega pomena je, da hrano, ki sta jo prej obe trgovski organizaciji metali v smeti, danes razdelijo tistim, ki si nakup hrane vsakodnevno težko privoščijo.

Vabljeni h glasovanju!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00