Glasujte za Prostovoljca zasavske regije 2019

Od 13.1.2020, do ponedeljka, 27.1.2020, do 23.59, glasujte za prostovoljce ali prostovoljke, ki si po vašem mnenju zaslužijo naziv Prostovoljec zasavske regije 2019 in za tiste organizacije, ki po vašem mnenju najuspešnejše širijo prostovoljstvo v regiji. Vabljeni, da s klikom na gumb pokažete predlaganim kandidatom, da je njihovo delo prepoznano in cenjeno. 

V sredo, 8.1.2020, se je sestala strokovna komisija, ki je pregledala prispele predloge na natečaj Prostovoljec zasavske regije 2019 in potrdila nabor posameznikov in organizacij, ki se z današnjim dnem, 13.1.2020, uvrščajo na javno glasovanje, ki bo potekalo vse do ponedeljka, 27.1.2020, do 23.59.   

Za prejem priznanj v okviru javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019 se letos poteguje devet prostovoljcev in prostovoljk ter osem organizacij iz občin zasavske regije (Zagorje, Litija, Hrastnik, Trbovlje). Od kandidature za prejem priznanja sta odstopila dva kandidata posameznika, oba iz občine Zagorje ob Savi.

Na osrednjem dogodku Prostovoljec zasavske regije 2019, ki bo potekal v četrtek, 30.1.2020, v Delavskem domu Hrastnik, ob 18.00, bo priznanje prejel najzaslužnejši prostovoljec ali prostovoljka iz posamezne občine zasavske regije ter ena prostovoljska organizacija iz regije, ki prejme največ glasov. 

Javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2019 izvaja Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko Filantropijo. Letošnjo strokovno komisijo sestavljajo gospa Blanka Šmid, vodja oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo na Občini Zagorje ob Savi, gospa Marjana Weilgoni Anžel, višja svetovalka za področje šolstva, športa in kulture na Občini Litija, gospa Mateja Jecl, strokovna sodelavka, oddelek za družbene dejavnosti in gospodarstvo na Občini Hrastnik, gospa Mateja Camplin Tahirovič, mag., višja svetovalka za družbene dejavnosti na Občini Trbovlje in Mateja Slapnik iz organizacije Slovenska Filantropija – Združenje za promocijo Prostovoljstva. 

Glasovanje za prostovoljke in prostovoljce

V ožji izbor posameznikov in posameznic so se uvrstili spodaj predstavljeni kandidati. Vabljeni, da oddate svoje glasove za tistega kandidata ali kandidatko, ki si po vašem mnenju zasluži priznanje v okviru natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019. Predlogi so razvrščeni po abecednem vrstnem redu. 

V aplikacijo za glasovanje vstopite s klikom na ime in priimek kandidata ali s klikom na spodnjo sliko.   Glasujete lahko enkrat na dan, do 27.1.2020, do 23.59. Vsi glasovi bodo ročno pregledani! V primeru, da boste v enem dnevu oddali več glasov (iz istega IP naslova/ iste naprave), bomo upoštevali le prvega (glede na časovni žig), ostali glasovi bodo izločeni iz glasovanja. 

1. Bastič Aljaž, Trbovlje

Aljaž Bastič je umetniški vodja MePZ Prosavus. Kot umetniški vodja oz. zborovodja ogromno časa nameni delu z zborom, kot tudi s posameznimi pevkami in pevci, kar se kaže tudi na skokoviti kvalitetni rasti in v izjemnih dosežkih zbora. Vse to Aljaž počne prostovoljno, brez kakršnega koli plačila. Odločitev, da ga predlagamo na Javni natečaj »Prostovoljec zasavske regije 2019«, temelji na dejstvu, da si Aljaž vzame ogromno časa tudi za proučevanje glasbene literature, za individualne vokalne vaje s posameznimi pevci in seveda tudi preštevilne ure, ko skupaj z zborom izdeluje nove skladbe. Svojo izjemnost potrjuje z izbiro koncertnih sporedov, saj vanje vključuje najpomembnejša dela slovenske glasbene ustvarjalnosti, iz česar je mogoče razbrati, da si kot prostovoljec vzame ogromno časa za iskanje ustreznega sporeda, saj MePZ Prosavus izvaja tudi glasbene bisere, ki se sicer s strani drugih zborov ne izvajajo pogosto. Aljaž s svojo neverjetno voljo do dela privablja mlade, prenaša znanje, nas uči, da se vse lahko uresniči, če le tako hočemo in da je trud poplačan v “valuti”, ki je ni mogoče izmeriti, preračunati, ipd. Na ta način ogromno prispeva lokalni skupnosti, Zasavju in tudi širše.

2. Borovšak Dušan, Hrastnik

Dušan Borovšak je prostovoljec DPM Trbovlje že več kot 30 let. V vseh teh letih si ni vzel niti leta počitka, da ne bi prostovoljno pomagal pri organizaciji in uspešni izvedbi številnih projektov. Je gonilna sila društva, vsako leto pa tudi na čelu sprevoda dedka Mraza in pustnega sprevoda, ki ga društvo DMP Trbovlje organizira po ulicah našega mesta. Prav tako mu ne zmanjka energije pri prostovoljskem delu na počitniških dejavnostih in letovanjih, ki se jih udeležuje tudi v okviru OZPM Hrastnik. Pri svojih letih, lani je praznoval okroglih 60 let, je poln energije in mladim prostovoljcem velik vzor. Z veseljem počitnikuje z otroci, zmore 10 dnevna letovanja, se obleče v pravljično spremstvo in nadene uniformo reditelja. Kar je pač potrebno. Človeka s takšnim srcem in pripadnostjo prostovoljskem delu težko najdeš. Nikoli mu ni nič težko in z veseljem pri vsakem projektu priskoči na pomoč. Če njega ne bi bilo na čelu sprevoda dedka Mraza, smo vsi skupaj mnenja, da dedek Mraz do Trbovelj sploh ne bi našel.

3. Duh Mitja, Trbovlje

Mitja Duh je ustanovitelj in predsednik organizacije Športno - humanitarno društvo človek, ki v zasavskem prostoru deluje več kot pet let. Njegovo poslanstvo je organizacija in izvedba prostovoljnih dejavnosti na športnem in humanitarnem področju v zasavski regiji. V okviru skupine POVEZANO ZASAVJE deluje in združuje vse, ki imajo voljo in željo Zasavje spreminjati na boljše. V skupini se promovirajo in izvajajo različne humanitarne akcije za Zasavce, pomoč ljudem v stiski, čistilne akcije, humanitarni teki in drugi dogodki (kulturni, športni, duhovni,...). Deluje in pomaga pri brezplačni izmenjavi stvari, storitev, pomoči, informacij… Skupaj s prostovoljci spodbuja k podarjanju še uporabnih stvari, ki jih sami več ne potrebujejo in bi jih sicer zavrgli ter tako skrbi za socialno šibkejše skupine in razširja vrednote bolj trajnostnega načina življenja. Vse kar Mitja Duh počne, pripomore k boljšemu Zasavju, boljši skrbi za ljudi in živali in njihove pravice, sodelovanju in skrbi za boljši planet in življenje na njem. Vse pozitivne pobude so pri njem vedno dobrodošle in nas skupaj naredijo bogatejše v smislu povezanosti in človečnosti.

4. Gomaz Repovž Vera, Trbovlje

Vera je prostovoljka v Društvu prijateljev mladine Trbovlje že 25 let in je še vedno polna energije in novih idej. Je članica Izvršnega odbora in idejna vodja projekta samooskrba in permakulturni vrt, veliko energije pa namenja tudi ponovni socializaciji dolgotrajno brezposelnih oseb. Poleg redne službe namenja popoldneve in vikende že vrsto let obdelavi permakulturnega vrta in učenju otrok in staršev o delu na vrtu. Iz pridelkov jih uči delati čaje, olja, mila, ekološke praške in še več. Svoje popoldneve namenja tudi inštrukcijam otrok z željo omogočati jim boljšo izobrazbo in samopodobo. Poleg tega ne manjka na nobenem projektu DPM Trbovlje, poskrbi za ustvarjalni program in novoletna darila ter voščilnice in še bi lahko naštevali... S svojo pedagoško izobrazbo in dolgoletnimi izkušnjami v šolstvu je društvu v resnično veliko oporo, predvsem pri delu z otroki in pri izvajanju počitniških aktivnosti. S prijavo za naziv prostovoljec leta ji želimo pokazati, da cenimo njeno delo, izkušnje in doprinos društvu. V vseh teh letih ji nikoli ne zmanjka potrpljenja, ko nas uči vedno znova in znova pravilnega pristopa do dela z otroki, dobrih medsebojnih odnosov in kvalitetnega timskega dela.

5. Krnc Aleksandra, Litija

Že nekaj let skrbi za večje število zavrženih muc v Črnem potoku. Plačala in organizirala je sterilizacijo in kastracijo ter zdravljenje za njih. Poleg tega se vedno odzove kadar gre za zavrženega muca v litijski ali šmarski občini. Sama ga gre tudi ulovit in mu najde dom. Glede na število zavrženih živali v teh dveh občinah opravlja izjemno delo, ki zahteva ogromno časa in je povezano tudi z določenimi stroški. Občini imata pogodbo z zavetiščem iz druge občine, ki ne oglašuje oddaje muc pač pa jih po oskrbi večinoma vračajo nazaj v neznano okolje. Problematika z zapuščenimi živalmi je strašno velika, zato predlagam, da končno kdo na tem področju prejme priznanje, saj si ga zaradi vseh naporov pri reševanju te problematike zagotovo zasluži.

6. Medvešek Vida, Trbovlje

Vida Medvešek je prostovoljka na RKS OZ Trbovlje od leta 1998. V tem dolgem 21-letnem sodelovanju z organizacijo je prevzemala različna področja dela. Predvsem je skrbela za skladišče z rabljenimi oblačili - vsako vrečko, ki pride k nam, je odprla, pregledala vsebino, in oblačila sortirala po policah. To je počela vsak dan od ponedeljka do petka. Navezala je poseben stik z našimi uporabniki, ki so jo vzeli za svojo. Ko je v začetku leta 2018 malo "izpregla", kar pomeni, da je prihajala v skladišče občasno, so jo uporabniki zelo pogrešali. Delo, ki ga opravlja je izjemnega pomena, saj v povprečju mesečno zabeležimo kar 80 obiskov v skladišču. Gre pa za ljudi, ki poleg pomoči v materialu, potrebujejo tudi pogovor ali le topel stisk roke. Drugo področje, kjer deluje, je sodelovanje/obiskovanje/ druženje s starostniki. Na mesečni ravni v imenu RKS OZ Trbovlje obiskuje stanovalce Doma upokojencev Franc Salamon in se jim pridruži pri praznovanju rojstnih dni, običajno jim vošči s pesmijo. Za stanovalce poskrbi tudi tako, da jim, kadar izrazijo željo, prinese potrebna oblačila iz našega skladišča. V preteklosti je kot prostovoljka spremljala otroke na letovanje na Debeli rtič. Za njeno delo smo ji v lanskem letu podelili priznanje RKS OZ Trbovlje.

7. Mlakar Agrež Marjeta, Litija

Gospa Marjeta deluje na področju oskrbe oseb z motnjo v duševnem razvoju (v nadaljevanju OMDR) že preko 40 let. Da je v Litiji in Šmartnem poskrbljeno za najbolj uboge in pomoči potrebne je zaslužna predvsem ona. Kot vodja še dela na šoli s prilagojenim programom, tako da dobro pozno celotno populacijo OMDR v obeh občinah. Nešteto prostovoljnih ur naredi v popoldanskem času za izvajanje različnih programov, ki se izvajajo preko Društva Sožitje litija in Šmartno. Prizadeva si predvsem za tiste, ki niso vključeni v nobeno obliko  institucionalnega varstva, za tiste ki so prepuščeni sami sebi. Da je v Litiji in Šmartnem poskrbljeno za OMDR od vrtca do starosti, se moramo zahvaliti prav njej. Ker je zaznala, da otrokom, ki so prišli v šolo manjka strokovni pristop zgodnje obravnave si je že leta 1996 prizadevala, da se je v Litiji odprl Razvojni oddelek v vrtcu. Za varstveno delovni center si je prizadevala preko 20 let in tudi to se je pred dvema letoma uresničilo. Za dolgoletno delo, skrb in odrekanja, za boljše življenje OMDR si res zasluži priznanje zasavske regije.

8. Simončič Alojzija, Hrastnik

Gospa Alojzija Simončič deluje v organizaciji Sožitje Hrastnik. Je prostovoljka s toplim enakovrednim in materinskim odnosom do vseh "otrok" s posebnimi potrebami. Je desna roka in podporni steber predsedniku društva pri organizaciji prireditev, delavnic (pri sebi na domu) in ostalih aktivnosti v organizaciji. Zelo pozorna je na vse rojstne dneve članov in z veseljem pripravlja  darila za vse priložnosti. Z lastnim avtomobilom prevaža člane društva, ki živijo v drugih bivalnih skupnostih na srečanja v Hrastnik in jih tudi varno pripelje nazaj. Vedno je pripravljena na pogovor po telefonu ali e-pošti, za nasvet ali samo kot rama za tolažbo. Je v veliko podporo vsem staršem na vseh področjih. Skratka zlata mama nam vsem.

9. Spende Helena, Trbovlje

Gospa Helena Spende deluje kot prostovoljka v okviru Župnijske Karitas Trbovlje. Vsak dan prevzame, razvršča in razdeli hrano, ki je namenjena pomoči potrebnim. V organizaciji deluje tudi kot mentorica, vodi in uči druge prostovoljce pri izdelavi vizitk, adventnih venčkov in ostalih izdelkov, ki nastajajo v njihovi likovni delavnici. Helena je cvetličarka in pripravlja tudi prekrasne aranžmaje za cerkev. Je zelo pozitivna oseba, ki je vedno pripravljena prisluhniti in pomagati ljudem v stiski.

Glasovanje za organizacije, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljce

V ožji izbor organizacij, ki se potegujejo za prejem priznanja v okviru natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019 so se uvrstile spodaj predstavljene organizacije. Vabljeni, da glasujete za tisto organizacijo, ki si po vašem mnenju zasluži prejem priznanja. Organizacije so razvrščene po abecednem vrstnem redu.

V aplikacijo za glasovanje vstopite s klikom na naziv organizacije ali s klikom na spodnjo sliko. Glasujete lahko enkrat na dan, do 27.1.2020, do 23.59. V primeru, da boste v enem dnevu oddali več glasov (iz istega IP naslova/ iste naprave), bomo upoštevali le prvega (glede na časovni žig), ostali glasovi bodo izločeni iz glasovanja. 

1. Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Trbovlje

V Društvu prijateljev mladine Trbovlje so aktivni skozi vse leto in vse svoje projekte izvajajo s prostovoljnim delom. Njihovo delo usmerjajo naslednje vrednote: kakovost življenja otrok in njihovih družin, tradicija, zaupanje, transparentnost, prostovoljstvo, strokovnost, povezovanje in vključenost, hitra odzivnost in prilagajanje, enakopravnosti, spoštovanje zaupnosti. Osnovni program delovanja zajema: Prosti čas in letovanje, Teden otroka, Veseli december, Odbor za pripravo prireditve, Socialni in humanitarni program, Odbor za družine, Izobraževanja itd... Za največji dosežek organizacije v letu 2019, poleg številnih priznanj, smatrajo vsakoletno poletno počitniško delo - počitniške dejavnosti in varstvo otrok. Od 1.julija do 31. avgusta so vsak delovnik organizirali počitniško varstvo za otroke. V tem obdobju so v varstvu zabeležili kar 179 otrok v starosti 5 do 14 let, dnevno največ do 62. V varstvo pa niso prihajali le otroci iz Trbovelj, ampak tudi iz sosednjih občin, nekateri tudi iz Litije. V programu varstva je sodelovalo 23 pogumnih prostovoljcev, ki so z dobro voljo in polni energije prevzemali res veliko odgovornost v skrbi za naše najmlajše. Poleti so opravili ogromno  prostovoljnih ur, še posebej tisti prostovoljci, ki so se udeležili 10-dnevnega letovanja. V društvu izpostavljajo, da bi vsi njihovi  projekti ostali le kot ideje na papirju, če ne bi bilo takšnega števila prostovoljcev, ki so pripravljeni svoj prosti čas nameniti za nasmehe otrok.

2. Društvo upokojencev Hrastnik, program Starejši za starejše, Hrastnik

Program Starejši za starejše izključno na podlagi prostovoljstva deluje v okviru Društva upokojencev Hrastnik že od leta 2007. Bistvo programa je skrbeti za občane starejše od 69 let, da lahko čim dlje ostanejo samostojni in starost preživijo v svojem domačem okolju - doma. Nudijo  jim druženje, spremstvo na sprehodih, obiskih pri zdravniku, nakupih, manjših gospodinjskih opravilih, prinašajo jim zdravila, hrano, obveščajo in osveščajo o njihovih pravicah, zanje urejajo oziroma jih napotijo urejati razne socialne in zdravstvene pomoči. Program s svojimi prostovoljci je dobro poznan in cenjen v občini in širše. Svoje poslanstvo nadgrajujejo in od januarja dalje izvajajo tedenska medgeneracijska srečanja v Mladinskem centru Hrastnik, ki so namenjena druženju, družabnim igram, tematskim uram, razgibavanju, tomboli in podobnim aktivnostim. Srečanja so dobro obiskana, v zadnjem letu so zabeležili 648 obiskov. Od leta 2007 do danes so hrastniški prostovoljci  opravili 12.829 obiskov, nudili 7341 raznih pomoči in za vse to porabili 23.792 prostovoljnih ur. Poleg tega je bilo porabljenih veliko ur še za izobraževanja, redne sestanke in vsa spremljajoča dela, ki jih opravlja koordinator programa. V programu običajno deluje 20 do 23 prostovoljcev in koordinator programa.

3. Društvo za preprečevanje osteoporoze Hrastnik, Hrastnik

Društvo v letu 2020 beleži 10 let delovanja in 190 članov. Deluje na preventivi tihi epidemiji osteoporozi, ki je eden od zdravstvenih problemov današnjega časa. Skrbi za preprečevanje prvega in vseh nadaljnjih zlomov zaradi bolezni krhkih kosti, za odpravo  slabih nepravilnih  navad v drži, prehrani, predno nas pripelje  do same bolezni. Obenem pa tudi skrbi za boljšo kakovost življenja bolnikov z osteoporozo. Strokovno osebje društva izvaja razne delavnice, individualna in skupinska svetovanja, strokovna predavanja za člane in ostala društva, sprehode v okolici mesta, terapevtsko gimnastiko, hidro gimnastiko ter šolo osteoporoze na različnih mestih, opravlja meritve za ugotavljanje bolezni ter napotitve na zdravljenje.

4. Kolesarsko društvo litijski Tempomat, Litija

Kolesarsko društvo Litijski tempomat je bilo ustanovljeno avgusta 2018. Ustanovili so ga prijatelji in znanci, ki jih druži želja po razgibanem preživljanju prostega časa na kolesu. Namen ustanovitve in delovanja društva je bolj organizirano vzpodbujanje litijanov vseh starosti k zdravemu in zanimivemu preživljanju prostega časa na kolesu. Društvo ima tradicionalne nedeljske skupinske vožnje za vse ljubitelje kolesarstva (oziroma po njihovo: "runde") V svojem letnem programu vključujejo specialne dogodke, ki so danes poznani že širom Slovenije. Najbolj odmevni dogodek je imenovan MANGART TOUR, ki bo letos na sporedu že 7. leto zapored. Sledi mu zelo priljubljen dogodek imenovan BOŽIČKI NA KOLESIH, kolesom na Bled, diagonala Slovenije, in Tempomatov izziv... V aprilu bo letos prvič izpeljana gorsko kolesarska dirka, ki so jo poimenovali Extra Tempo Avantura - dogodek z različnimi dolžinami in težavnostmi tras, kjer si kolesarji z gorskimi kolesi s pomočjo GPS sledi utirajo pot po bolj ali manj poznanih poteh po hribovjih na območju Litije. Društvo je v dobrem letu dni delovanja k včlanitvi pritegnilo preko 70 navdušencev nad kolesarjenjem. Člani so poleg možnosti udeležbe na naših že skoraj tradicionalnih dogodkih deležni številnih ugodnosti pri nakupovanju kolesarske opreme, ugodnega nakupa klubskega dresa ter dostopa do koristih informacij z vseh področij kolesarstva pri bolj izkušenih članih društva.

5. Kulturno društvo Podkum, Zagorje ob Savi

Kulturno društvo Podkum je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje oseb, ki se povezujejo z namenom, da uresničujejo kulturne interese in prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v okolju. Društvo sestavlja več kot 40 % članov starih do 30 let kar pomeni, da društvo sestavlja zelo mlada populacija. Mladi so vedno bolj aktivni pri izvajanju aktivnosti, kar se odraža tudi pri bolj aktivnem delovanju društva. Vsi člani sodelujejo prostovoljno. Vedno več aktivnosti in dogodkov namenjajo otrokom in mladim. S počitniškim programom Urlaub na vasi povezujejo sosednje občine (Litija, Radeče in Trbovlje), tkejo prijateljske vezi in sodelovanje ter širijo prostovoljstvo. Skrbijo za prepoznavnost kraja in občine. Zelo dejavni so tudi na gledališkem področju z odraslo in otroško dramsko skupino. Nastopajo z igrami in skeči po domači občini in po širšem področju osrednje Slovenije. Pri delu z otroci si želijo, da otroci preživijo vaje in teden na Urlaubu na vasi brez telefona, računalnika in televizije. Učijo pa jih tudi spoštovanja, sodelovanja z drugimi, iznajdljivosti in dela v timu. Da so pri svojem delu uspešni, se kaže pri tem, da število otrok, vključenih v njihove aktivnosti, vsako leto narašča.

6. Območno združenje rdečega križa Zagorje ob Savi, Zagorje ob Savi

Osnovno poslanstvo Rdečega križa je pomagati pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, pri zaščiti življenja in zdravja, krepitvi gibanja za zdravo življenje ter pri zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic. V prizadevanjih za zmanjševanje trpljenja ljudi izvaja  RKS-OZ Zagorje ob Savi vrsto programov za pomoč ljudem v stiski. Družine in posameznike, ki si sami ne morejo zagotoviti osnovnih virov za preživljanje oskrbuje s prehrano, higienskimi pripomočki ter z oblačili in obutvijo. Z osnovnimi življenjskimi potrebščinami pomaga tudi brezposelnim, osebam brez statusa in vsem, ki živijo v pomanjkanju. Poleg tega Območno združenje rdečega križa Zagorje ob Savi sodeluje pri osveščanju, izobraževanju in povezovanju prebivalcev na področju zaščite in reševanja, krvodajalstva, socialne in humanitarne dejavnosti ter prve pomoči. Uporabniki izpostavljajo, da se lahko na OZ RKS Zagorje obrnejo kadarkoli in vedno so pripravljeni priskočiti na pomoč.

7. Športno društvo Dole pri Litiji, Litija

ŠD Dole pri Litiji veliko prispeva na področju ozaveščanja k zdravemu načinu življenja, razvoju turistične ponudbe in pri povezovanju z vsemi športnimi in turističnimi akterji tako v kraju, v občini Litija in tudi širše. Z vlaganjem v infrastrukturo društvo skrbi za uspešno izpeljane smučarske sezone. Na smučišču so zadnja leta posodobili sistem umetnega zasneževanja in pa razsvetljavo, tako da omogočajo dolgo smučarsko sezono in kvalitetno smuko tudi v večernem terminu. Smučišče je postalo prepoznavno med mladimi družinami v regiji, ker omogoča kvalitetno in poceni smuko. Omogoča tudi  Šolo smučanja, kjer se vsako leto nauči smučati preko 50 malčkov. Poleg tega je društvo tudi organizator vsakoletnega Pohoda po Oglarski poti v mesecu maju in številnih drugih športno rekreativnih dogodkov, ki se odvijajo v kraju: nogometna liga in turnirji, Kolesarski vzpon v Oglarsko deželo itd. Poleg tega pa društvo pomaga tudi pri izpeljavi drugih dogodkov, ki niso nujno športno obarvani. Takšna je vsakoletna prireditev Oglarska dežela. V vse projekte je vpetih preko 60 prostovoljcev, ki skupaj na letni ravni opravijo preko 3.500 prostovoljskih ur, v kar je všteta priprava in izpeljava smučarske sezone,  organizacija omenjenih dogodkov v kraju in vse delovne akcije, ki so potrebne za vzdrževanje športne infrastrukture. Društvo je zadnja leta postalo tudi pomembno pri promociji turistične ponudbe v kraju, kar občutijo prav vsi turistični ponudniki, ki v kraju delujejo. S svojim delovanjem društvo vsako leta povečuje število članov in prostovoljcev, v svoje delovanje pa se trudi aktivno vključevati čim več mladih.

8. Športno -Humanitarno društvo človek, Trbovlje

ŠPORTNO-HUMANITARNO DRUŠTVO ČLOVEK, ki ga vodi ustanovitelj in predsednik Mitja Duh, v zasavskem prostoru deluje več kot pet  let in predstavlja visoko dodano vrednost tako za Zasavje, kot širše. Najpomembnejše in osnovno poslanstvo organizacije je načrtovanje in izvedba prostovoljnih dejavnosti na športnem, humanitarnem in tudi na drugih področjih v zasavski regiji. Dejavnost Športnega-Humanitarnega društva človek pripomore k boljšemu Zasavju, boljši skrbi za ljudi in živali, sodelovanju in skrbi za boljši planet in življenje na njem.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00