Skupnostna pisarna za NVO v Trbovljah

V četrtek, 20.6.2019, ob 17.00, bomo v okviru Kavarne NVO s trboveljskimi nevladnimi organizacijami razpravljali o prostorskih potrebah lokalnih NVO. Razglabljali bomo o možnosti ureditve t.i. skupnostne ali odprte pisarne, ki bi jo uporabljalo več lokalnih nevladnih organizacij.

 

Nevladne organizacije pogosto pisarniška dela opravljajo doma, sestankujejo v gostilnah, ostale aktivnosti pa izvajajo pri partnerskih organizacijah, javnih zavodih, na prostem, najetih prostorih itd. Potrebe po pisarniških prostorih so med trboveljskimi NVO prisotne, ampak jih ne potrebujejo za osem ur na dan. Za pisarniške aktivnosti in sestanke večini nevladnikov zadostuje le nekaj pisarniških ur na teden.   

Nevladniki so večinoma izjemno prilagodljivi, zato jim ideje po skupnostnih prostorih niso tuje. Poleg tega vidijo v skupnostnih pisarnah tudi priložnost za več osebne komunikacije med sodelujočimi organizacijami ter jih razumejo kot dobro izhodišče za snovanje skupnih projektov.

T.i. skupnostno pisarno lahko koristi več nevladnih organizacij, ki se med seboj dogovorijo, kako jo bodo uporabljale. Takšne pisarne so po navadi urejene na način, da jih lahko uporablja več  ljudi hkrati ali pa sodelujoče organizacije oblikujejo razpored katere dneve v tednu bo posamezna organizacija koristila pisarno oziroma jo v naprej rezervirajo za sestanke, srečanja, delavnice.

V skupnostnih pisarnah se pogosto izvaja tudi program, ki ga sodelujoče organizacije pripravijo oziroma potrdijo. Ob zglednem koriščenju skupnostih pisarn se lahko razvijejo t.i.  lokalna stičišča, ki prostorsko povezujejo lokalne organizacije in zagotavljajo novo, vitko in sodobno okolje za proizvajanje kakovostnih nevladniških  vsebin in aktivnosti. 

Vabljeni na debato!

Več informacij o srečanju na kristijan.adamlje@consulta.si in na 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00