Festival skupnosti v Litiji – priložnost za povezovanje

Povezovanje in sodelovanje se vse bolj kaže kot potreba v sodobnem svetu. Festival skupnosti v Litiji je namenjen prav temu, povezovanju. Povezovanju društev, javnih zavodov, podjetnikov, rokodelcev, kmetij, šol,.. v okviru krajevne /mestne skupnosti kjer delujejo. Festivalsko druženje bo letos potekalo v soboto 15.6.2019 od 9.00 do 13.00 na prostoru pred Mestnim muzejem, pred športno dvorano in na športnem igrišču pri OŠ Litija na Cesti komandanta Staneta.

Tudi letos je glavni namen festivala je okusiti in izkusiti posamezno krajevno/mestno skupnost skozi kulinarično popotovanje na stojnicah, s programom na odru in na prireditvenem prostoru.

Društva, zavodi in ustanove prijavite se na festival, kjer se lahko predstavite na odru, na stojnici ali na prireditvenem prostoru z:

  • zanimivo opremo stojnice (po čem ste najbolj prepoznavni) ter gradivi, letaki, izdelki, ki predstavljajo vaš kraj – karkoli pač imate.
  • delavnicami, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v kakšni rokodelski veščini
  • animacijo - igrami za otroke
  • zabavnimi igrami, ki bi pritegnile starejše
  • glasbenim, kulturnim in drugimi nastopi, za katere bo pripravljen oder
  • predstavitvami športnih dejavnosti, prikazom atraktivnih sposobnosti
  • lahko pripravite manjšo razstavo itd.

Festival skupnosti ob občinskem prazniku predstavlja skupno praznovanje vseh občank in občanov povezanih v 12 krajevnih in mestno skupnost. Festival skupnosti je priložnost, da se krajevne/mestna skupnost predstavijo občankam in občanom, jim predstavijo kaj vse se pri njih dogaja in po čem so prepoznani.

Festival skupnosti bo izpeljala Občina Litija v sodelovanju z ZKMŠ Litija in ZLHT- Regionalnim centrom NVO.

Prijave za sodelovanje na Festivalu skupnosti sprejema ZLHT - Regionalni center NVO do 31. maja. PRIJAVE PODALJŠANE DO SREDE 5.6.2019. Prijavnico najdete tukaj. Za dodatne informacije in prijave pišite na tjasa.bajc@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

 Vabljeni k sodelovanju na Festivalu skupnosti! Ohranimo tradicijo - gradimo skupnost.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru