V Občini Vodice nadgradili dobro sodelovanje z nevladnimi organizacijami

Na vprašanja za rubriko Župan odgovarja, nam je med prvimi odgovoril tudi župan Vodic, g. Aco Franc Šuštar, ki je zelo pohvalil delovanje nevladnih organizacij v občini. Izpostavil je, da so v preteklem mandatu celo nadgradili dobro sodelovanje Občine Vodice in nevladnih organizacij. 

Poskusili so poenostaviti prijave na razpise in obenem povečali proračunska sredstva namenjena njihovem delovanju. Občina se je z različnimi projekti uspešno povezala tudi znotraj LAS Za mesto in vas. Nekateri projekti so že uspešno zaključeni, nekaj pa jih je še v izvajanju.

V preteklem mandatu je Občina Vodice uspešno sodelovala z nevladnimi organizaciji in sicer so skupaj organizirali različne kulturne, športne in družabne prireditve, ki so bile dobro obiskane. Na vprašanje o novih izzivih je župan odgovoril, da se soočajo predvsem s finančnimi viri, zagotovljenimi s strani države. Le – ti niso dovolj veliki, da bi zadoščali za realizacijo vseh načrtovanih projektov. Poseben izziv predstavlja izgradnja večnamenskega občinskega centra, ki bo obsegal različne vsebine na socialnem in kulturnem področju, namenjen pa bo tudi povezovanju ter medgeneracijskem sodelovanju. V načrtih pa je tudi izgradnja večnamenske športne dvorane.  

V Občini Vodice so zelo dejavni prostovoljci, ki v okviru NVO delujejo na najrazličnejših področjih in s tem bogatijo življenje v občini. Prav zato se Občina na finančen, prostorski in organizacijski način trudi podpirati njihovo delovanje. Župan pravi, da so odprti za predloge in pobude nevladnih organizacij, saj so njihovi prostovoljci v prvi meri v stiku z njihovimi občani. Izpostavil je dobro prakso sodelovanja z NVO pri izvedbi skupne kulturne prireditve, Kopitarjevi dnevi. Zelo dobro sodelujejo tudi na področju prostovoljskega gasilstva, v preteklem mandatu pa so podprli različne regijske in nacionalne programe, kot so Evropski teden mobilnosti, Mednarodni dan starejših, Dan za spremembe, Teden ljubiteljske kulture, Nacionalni mesec skupnega branja, Veter v laseh, Pomagajmo žabicam čez cesto, dobrodelna prireditev Tek podnebnih sprememb.

Za konec pa se je župan pohvalil še s pridobitvijo naziva Prostovoljstvu prijazno mesto, nekatere člane njihovih društev, pa je Agencija za varnost prometa na občinsko pobudo, nagradila z Zlatim znakom za prizadevno delo. Župan se vsem aktivnim članom društev občine Vodice in drugim prostovoljcem zahvaljuje za vse dosedanje opravljeno delo in za podane predloge ter skrbi, ki so jo vložili v doseganje skupnih ciljev in splošno družbeno korist.

Celoten intervju si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru