Kavarni NVO v Hrastniku in v Litiji

V februarju se bodo v okviru dveh Kavarn NVO srečali predstavniki nevladnih organizacij iz Hrastnika in iz Litije. Na srečanju bodo v kreativnem vzdušju obravnavali izbrane lokalne problematike in skupaj poskušali oblikovati nove rešitve, ki bodo kar najbolje odgovorile na t.i. lokalne potrebe Hrastnika in Litije.

Kavarna NVO Hrastnik – ključne socialne problematike občine Hrastnik

V četrtek, 21.2.2019 bo v Zmajevi luknji, Trg borcev NOB 12, na Dolu pri Hrastniku, od 17.00 do 19.00  potekala Kavarna NVO Hrastnik. To bo srečanje nevladnih organizacij in predstavnikov drugih sektorjev, na katerem bomo obravnavali izbrane socialne problematike v občini Hrastnik.

Na zadnjem srečanju  Kavarna NVO Hrastnik je delovna skupina natančneje opredelila socialne problematike in ciljne skupine prebivalcev Hrastnika, ki so bolj ogrožene in potrebujejo dodatne storitve. Delovna skupna je izpostavila pomanjkljiv servis za invalide, še posebej so bili izpostavljeni mlajši invalidi, ter  pomanjkanje kurativnih in preventivnih programov na področju odvisnosti in nasilja za ciljne skupine otrok, mladostnikov in družin. Za reševanje omenjenih problematik smo na zadnjem srečanju pregledali potencialne razpise in oblikovali dve projektni ideji. To sta Servisni center za invalide in starejše ter Center za otroke, mladostnike in družine.

Na tokratni Kavarni NVO Hrastnik bomo obe ideji nadgradili, zasnovali ustrezno partnersko zasedbo in pripravili projektna izhodišča za prijavo na ustrezen razpis.

Vabljeni na kreativno druženje!

Termin: četrtek, 21.2.2019, od 17.00 do 19.00                                                                           

Lokacija:  Zmajeva luknja, Trg borcev NOB 12, 1431 Dol pri Hrastniku

Prijavite se s sporočilom na info@consulta.si.


Kavarna NVO Litija – nove aktivnosti za otroke in mladostnike v mestu Litija

V torek, 26.2.2019 bo v Modri sobi Kulturnega centra Litija, od 17.00 do 19.00, potekala Kavarna NVO Litija. To bo srečanje nevladnih organizacij, na katerem bomo obravnavali problematiko pomanjkanja programov za otroke in mladostnike v mestu Litija in ugotavljali s kakšnimi aktivnostmi bi zagotovili višjo kakovost preživljanja prostega časa in kakovostno animacijo za mestne otroke in mladostnike.

Na Kavarno NVO Litija vabimo nevladne organizacije iz različnih področjih. Cilj tokratne Kavarne NVO je pripraviti zasnovo programa oziroma nabora aktivnosti za otroke in mladostnike, oblikovati skupino nevladnih organizacij in ostalih partnerjev, ki bi takšen program/ aktivnosti izvajali ter  pregledati možnosti financiranja takšnih storitev.

Vabljeni na kreativno druženje!

Termin: torek, 26.2.2019, od 17.00 do 19.00

Lokacija: Modra soba kulturnega centra Litija, Trg na stavbah 8a, 1270 Litija

Prijavite se s sporočilom na info@consulta.si.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.