Exit Europe?!

Društvo za podporo civilne družbe vas vabi v Hišo EU v sredo 14. 11. 2018 na mednarodni dogodek » Exit Europe«, ki ga organiziramo skupaj z devetimi organizacijami iz Poljske, Slovaške, Madžarske, Romunije, Srbije, Luxembourga, Češke in Italije v okviru projekta »Youth is European Future«  s podporo programa Evropa za državljane.

 

Namen projekta "YOUTH IS EUROPEAN FUTURE" in ljubljanskega dogodka "EXIT EUROPE" je mlade spodbuditi k razmišljanju o prednostih in priložnostih, ki jih prinaša članstvo v Evropski uniji, ter z njimi spregovoriti tudi o nekaterih pomanjkljivostih EU. Več o projektu je tu.
Ključni vsebinski poudarki dogodka »EXIT Europe« bodo izhajali iz naslednjih vprašanj: Se mladi sploh zavedajo kakšna je njihova vloga v evropskem prostoru, so dovolj seznanjeni s procesi v katere se lahko aktivno vključujejo in sodelujejo pri oblikovanju evropskega političnega prostora? Kaj pomeni biti aktiven državljan Evrope? Ali je morda bolje živeti izven Evropske unije in kako mladi dojemajo posledice  takšnih političnih odločitev?
Na dogodku vam bodo povabljeni gostje iz predstavništva Evropske komisije, ter drugih inštitucij predstavili pomen aktivnega državljanstva, vas seznanili s procesom priprave pobude na evropski ravni, z e-demokracijo, ter z vzroki za pojav evroskeptizicma v evropskem prostoru. Na okrogli mizi, ki jo soorganiziramo z Mladinskim svetom Slovenije bodo mladi iz 7 držav EU ter 1 države pristopnice razpravljali o posledicah izstopa iz EU in neposrednem vplivu na mlade.

KDAJ IN KJE:

Sreda 14. 11. 2018, v Hiši EU, Dunajska 20, Ljubljana od 10.00 do 13.30 ure.

PROGRAM:

9.45-10.00: Registracija udeležencev 

10.00-10.45:  Dvomimo v Evropo – Evroskepticizem: vzroki in prisotnost; Dr. Marko Lovec, Katedra za mednarodne odnose, Fakulteta za družbene vede

10.45- 11.15: Aktivno državljanstvo in evropska državljanska pobuda; Dr. Zoran Stančič vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

11.15-12.00: E-demokracija; Mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo (INePA);

12.00-12.30: Odmor 

12.30-13.30: Mladinska okrogla miza “Exit Europe”: razprava mladih iz Slovaške, Madžarske, Češke, Poljske, Italije, Romunije, Luxembourga, Srbije in Slovenije pod vodstvom Maje Drobne iz Mladinskega sveta Slovenije o posledicah izstopa iz EU ter vplivu na mlade . 

Program bo potekal v angleškem jeziku.

PRIJAVA NA DOGODEK: 

Zaradi omejenega števila mest je obvezna prijava na dogodek. Na dogodek se lahko prijavite na TUKAJ. Za več informacij pišite na info@consulta.si.Udeležba na dogodku je brezplačna.


Vabljeni, da se nam pridružite.

                                                                                                                                         

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru