Kavarna NVO Trbovlje

Na tokratni Kavarni NVO se bomo s trboveljskimi nevladnimi organizacijami pogovarjali o vlogi nevladnih organizacij pri razvojnih vprašanjih v občini. Avgustovska Kavarna NVO bo v torek, 21.8.2018, v Mladinskem centru Trbovlje. Začnemo ob 18.00. Vabljeni predstavniki društev, zavodov in ustanov iz Trbovelj, da se pridružite. 

Glede na to, da so pomen nevladnih organizacij prepoznale praktično vse razvite države, in da v zadnjih dveh desetletjih v globalnem prostoru beležimo razcvet nevladnih organizacij, bomo vprašanja o partnerstvu med NVO in državo vedno bolj izpostavljali.

V evropskem prostoru v zadnjih dveh desetletjih zaznavamo pospešeno krepitev partnerstva med njimi in državami. V državah članicah EU so nevladne organizacije močno vpete v delovanje držav, zlasti na področjih izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva ter kulture in športa. Iz naslova takšnih partnerstev v povprečju zaposlujejo kar 5,42% aktivnega prebivalstva. V Sloveniji je po podatkih iz leta 2016 v nevladnih organizacijah zaposlenega le 0,82% aktivnega prebivalstva.  

Na avgustovski Kavarni NVO  bodo govorili o partnerstvih, ki se lahko vzpostavijo med državo ali občino, javnih storitvah, ki ji lahko izvajajo NVO, kako in na katerih področjih v soodločanje vključevati nevladne organizacije in ostalo civilno družbo, predvsem pa o tem kaj lahko nevladne organizacije ob pravi podpori prispevajo v okolje, kjer delujejo.

Avgustovska Kavarna NVO bo v torek, 21.8.2018, v Mladinskem centru Trbovlje. Začnemo ob 18.00, Vabljeni predstavniki društev, zavodov in ustanov iz Trbovelj, da se pridružite. Vašo prisotnost prosim prej sporočite. Hvala!

Več informacij na 059 927 619 ali na kristijan.adamlje@gmail.com.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru