Šola za župane !?

Za nami so prvi šolski dnevi – zdaj pa prihaja Šola za župane. To je akcija, ki jo pripravljamo vseh dvanajst regionalnih stičišč nevladnih organizacij v Sloveniji.  V okviru akcije bomo stičišča NVO po vsej državi organizirali pogovore med nevladnimi organizacijami in županskimi kandidati na letošnjih lokalnih volitvah. 

Akcijo pripravljamo z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v politične programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018.

Z akcijo bomo spodbujali dialog med politiko in skupnostjo ter predvsem spodbujali vsebinske razprave o problematikah, ki jih zaznavajo nevladne organizacije pri svojem delu. Namen akcije je vključevanje prispevkov civilne družbe v programe za vodenje občin v naslednjem mandatu.

Dan Šole za župane bo v sodelovanju med nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi ter kandidati in njihovimi štabi potekal 1. oktobra 2018 po vsej Sloveniji.

Nevladne organizacije bodo odpirale teme iz različnih področji družbenega življenja ter odpirale razpravo o problematiki razvoja in položaja nevladnih organizacij. Razvoj nevladnega sektorja je v določeni meri odvisen tudi od partnerskih povezav med občinami in nevladnimi organizacijami, zato bodo pogovori tekli tudi v tej smeri.

Nevladne organizacije iz zasavske in osrednjeslovenske regije vabimo, da nam vaše predloge, pobude, potrebe in ideje za izboljšanje življenja v vaši občini sporočite že pred akcijo. Na podlagi prejetih vsebin bomo namreč oblikovali tematska izhodišča, ki bodo rdeča nit pogovorov v Šoli za župane. Pišite nam kar na Pametni glas.

Letošnji županski kandidati bodo v Šoli za župane lahko prisluhnili potrebam in predlogom civilne družbe in imeli priložnost, da skozi pogovore in dialog svoje programe oplemenitijo s svežimi projekti, novimi vsebinami, kreativnimi rešitvami in v mandat morda celo vstopijo z novimi partnerji iz nevladnega sektorja.

Pogovori med županskimi kandidati 2018 in nevladnimi organizacijami bodo potekali tudi v zasavski in osrednjeslovenski regiji.

Vključujoča demokracija v nasprotju z enosmernimi političnimi kampanjami in participativno odločanje v nasprotju s sestankovanjem za zaprtimi vrati ter dinamična komunikacija z javnostjo v nasprotju s skopimi izjavami za javnost so sodobni trendi, ki vodijo v soustvarjanje skupnosti v kateri živimo in v demokratično družbo v pravem pomenu besede. To so sodobni trendi, ki jih moramo zasledovati in s tem namenom je nastala akcija Šola za župane.

Za dodatne informacije o akciji Šola za župane sta za vas dosegljiva Tjaša Bajc (tjasa.bajc@consulta.si, 059 927 619) in Kristijan Adamlje (kristijan.adamlje@consulta.si, 040 186 526)..

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00