Vodenje računovodstva v društvu in drugih NVO

Za nevladne organizacije iz zasavske regije bo v torek, 21. 11. 2017 v Trbovljah brezplačna delavnica na temo vodenja računovostva. Prijave na delavnico so zaključene.

Obveščamo vas, da bomo delavnico ponovili v začetku prihodnjega leta. Tekom celega leta pa smo NVO iz zasavske regije na voljo za brezplačna individulana svetovanja.

 

Vsebina delavnice:

Delavnica je namenjena predsednikom, tajnikom in blagajnikom društev oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih in drugih nevladnih organizacijah. Na njej se boste seznanili z načini vodenja poslovnih knijg, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja ter se tako pripravili na pripravo dokumentov za zaključna poročila. Spoznali boste tudi osnove finančnega načrtovanja v organizaciji.

Termin:

torek, 21. 11. 2017 ob 17.00 v Kulturnem domu Svoboda, Trg Franca Fakina 4, 1420 Trbovlje

Program:

  • načini vodenje poslovnih knjig;
  • opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti društva (članarine, donacije, sponzorstva...);
  • vrste izplačil v društvih (nagrade, potni nalogi, avtorski honorarji, osebni prejemki...);
  • pregled blagajniškega poslovanja;
  • uporaba »davčnih blagajn«;
  • priprava dokumentov za zaključni račun;
  • finančno načrtovanje

Prijave:

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije iz občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje. Prijava je obvezna. Prijavite se lahko preko e-prijave do zasedbe mest oz. do ponedeljka 20. 11. 2017.

Izvajalka:

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc, diplomirana ekonomistka z večletnimi praktičnimi izkušnjami vodenja poslovnih knjig za podjetja in nevladne organizacije. Na ZLHT – Regionalnemu centru NVO izvaja svetovanja s področja računovodstva in financ za nevladne organizacije.

Delavnico organizira ZLHT - Regionalni center NVO v okviru podpore za nevladne organizacije iz zasavske regije.

Individualna svetovanja:

ZLHT Regionalni center NVO vam tekom celega leta nudi individualna svetovanja za področje računovodstva. Za uskladitev termina svetovanja pišite na tjasa.bajc@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00