Komentirajte predlog Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva v javni razpravi

V javni razpravi je predlog Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. Rok za oddajo predlogov je 14. julij 2017.

Vse nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove) ter ostale zainteresirane vabimo, da predlog Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva pregledajo in podajo svoj komentar. Do predloga Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva lahko dostopate na spletnem portalu e-demokracija, kjer lahko tudi oddate svoj komentar oziroma posredujete predloge in pripombe. 

Predlog Strategije je bil oblikovan tekom daljšega procesa,  ki se je začel z organizacijo dveh nacionalnih konferenc. Tekom procesa priprave sta bila organizirana tudi dva ožja posveta zainteresirane javnosti in resorjev ter več delovnih sestankov z nevladnimi organizacijami in resornimi ministrstvi. 

Predlog Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva zajema predstavitev stanja, trendov in vizijo razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva s strateškimi usmeritvami in akcijskim načrtom.

Predlagane so ključne strateške usmeritve razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva:

  • Krepitev povezovanja in učinkovitosti nevladnih organizacij pri odzivanju na družbene izzive in potrebe
  • Krepitev in optimizacija sodelovanja države z nevladnimi organizacijami            
  • Razvoj kakovostnega prostovoljstva v vseh segmentih družb

Rok za predloge in pripombe je 14. julij 2017

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00