Vabilo: Ključne socialne problematike in potrebni ukrepi v zasavski regiji

Društva in ostale nevladne organizacije, ki delujete na področju socialnega varstva v zasavski regiji, vabimo, da se udeležite posveta z naslovom: KLJUČNE SOCIALNE PROBLEMATIKE IN POTREBNI UKREPI V ZASAVSKI REGIJI. 

Posvet bo potekal v sredo, 24. maja 2017 ob 17.00 v prostorih Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 59, 1410 Zagorje ob Savi.

Posvet nevladnih organizacij (društev, zasebnih zavodov in ustanov), ki izvajajo različne aktivnosti s področja socialnega varstva v zasavski regiji, je namenjeno seznanitvi s pripravo Regijskega izvedbenega načrta s področja socialnega varstva 2017 – 2020 (RIN 2017 – 2020), izpostavitvi najbolj perečih socialnih problematik v regiji, kot jih zaznavajo nevladne organizacije na terenu in opredelitvi prioritetnih področij s potrebnimi ukrepi.

Izhodišče ukrepov na področju socialnega varstva naj bo zagotavljanje dostojanstva in enakih možnosti ter preprečevanje socialne izključenosti oziroma spodbujanje socialne aktivacije v regiji. Prepoznana socialna problematika in opredeljeni ukrepi bodo kot predlogi nevladnih organizacij posredovani za vključitev v RIN 2017 - 2020.

Program posveta:

  • Predstavitev namena in ciljev Regijskega izvedbenega načrta 2017 – 2020, ki jih bo predstavil koordinator priprave RIN 2017 -2020 g. Rok Zupanc, direktor CSD Trbovlje.
  • Sledila bo moderirana razprava, kjer bodo udeleženci pregledali in izpostavili socialne problematike ter opredelili prioritetna področja z ukrepi za vključitev v RIN 2017 – 2020.
  • Posvet bo namenjen tudi spoznavanju različnih akterjev, izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov v regiji ter možnostim sodelovanja in povezovanja.

 

Skupaj opozorimo na prave težave in predlagajmo konstruktivne rešitve.

Posvet organizira ZLHT - Regionalni center NVO. Za lažjo organizacijo prosimo, da se predhodno prijavite, najkasneje do torka, 23. 5. 2017 na elektronski naslov: info@consulta.si ali preko e-prijavnice.

Vljudno vabljeni!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00