Knjižnica stvari organizacij

Knjižnica stvari organizacij je skupnost organizacij iz zasavske regije med katerimi poteka brezplačna izposoja stvari, ki jih pri svojem delu potrebujejo le občasno. Omogoča ustvarjanje skupnosti, kjer posamezna članska organizacija v souporabo prispeva stvari, opremo ali prostovoljno delo ter tako pridobi možnost souporabe ponudbe, ki nastaja  s strani vseh organizacij.

Če ste ena izmed tistih organizacij, ki le nekajkrat na leto potrebuje projektor, nekaj klopi, miz, skoldelic, morda rezalnik papirja ali printer, nimate pa sredstev za nakup tovrstne opreme, potem bo Knjižnica stvari za vas pravi naslov. Vse kar morate storiti je, da v Knjižnico prispevate nekaj lastne opreme ali stvari, če nimate pa prav ničesar pa le nekaj prostovoljnih ur. Vse stvari morajo biti uporabne in delujoče.

Organizacija tako postane partner v skupnosti in lahko uporablja celotno ponudbo knjižnice stvari, ki je v nekem trenutku seveda na voljo. V primeru, da organizacija ne more ponuditi ničesar, lahko pristopi v skupnost s petnajstimi urami prostovoljnega dela. Sistem izposoje bo temeljil na bazi podatkov, ki bo dostopna na spletni aplikaciji Google Drive in na  zaprti Facebook skupini, ki bo namenjena komunikaciji med partnerskimi organizacijamin in slikovni predstavitvi atiklov.

"Organizacije si med seboj brezplačno posojajo stvari in opremo"

Temelj Knjižnice stvari je močna in organizirana skupnost organizacij med katerimi poteka brezplačna izposoja stvari in opreme. Zamisel se je porodila na srečanju nevladnih organizacij iz Zagorja ob Savi na katerem so predstavniki organizacij identificirali različne potrebe lokalnega okolja. Rezultat srečanja v Zagorju je bil predlog o vzpostavitvi sistema, ki bi lokalnim organizacijam omogočal souporabo različnih stvari in opreme, ki jih potrebujejo pri svojem delovanju. Tako je nastala zasnova t.i. Knjižnice stvari za organizacije.

Za nadaljnje reševanje izbrane problematike je bila oblikovana delovna skupina nevladih in nekaterih organizacij iz ostalih sektorjev iz Zagorja, ki bodo razvijali model Knjižnice stvari in v okviru tega gradili skupnost partnerskih organizacij. V skupnosti  knjižnice stvari so že vključeni ŠKLAB , Društvo Tabornikov rod Polde Eberl - Jamski Zagorje, Zadruga VEZ, PUNKT, Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje, Mladinski center  Zagorje ob Savi in ZLHT Regionalni center NVO, kot koordinator delovne skupine.

Organizacije, ki želite pristopiti v skupnost Knjižnice stvari za organizacije, pišite na knjiznica.stvari@gmail.com ali pokličite na 059 927 619, kjer smo vam na voljo za več informacij.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00