Knjižnica stvari za nevladne organizacije

Vabljeni na sproščena srečanja nevladnih organizaciji iz zasavske regije v okviru Kavarne NVO, kjer bomo v kreativnem vzdušju iskali rešitve za potrebe okolja, kjer živimo in delujemo. Prvo srečanje bo v Zagorju ob Savi na temo Knjižnica stvari, ki bo dne 23.2.2017.

 


V Zagorju se je izkazala potreba po skupnem prostru, kjer bi nevladne organizacije hranile različno opremo (projektor, ozvočenje, stoli,…) in si jo med seboj posojale po principu knjižnice. Na tokratnem srečanju se bomo z NVO pogovarjali kako vzpostaviti takšen prostor.

Zainteresirane za sodelovanje vabimo, da nam to sporočite na kristijan.adamlje@consulta.si.

Kavarna NVO


V Kavarnah NVO bomo z usmerjenimi pogovori obravnavali potrebe, ki smo jih na preteklih posvetih z nevladnimi organizacijami prepoznali v občinah zasavske regije. Na nekatere od njih bi  lahko v veliki meri civilna družba samostojno odgovarjala,  pri naslavljanju kompleksnejših vsebin pa v sodelovanju s partnerji iz ostalih sektorjev. Na srečanjih v okviru Kavarne NVO, ki se bodo odvijale po vseh občinah zasavske regije, bomo v dialogu z nevladnimi organizacijami, vsakič obravnavali po eno potrebo iz okolja.

Na srečanjih bomo spodbujali povezovanje nevladnih organizacij v smeri izmenjave znanj, zamisli in  izkušenj, raziskovali bomo možnosti združevanja kapacitet organizacij, predvem pa ustvarjali priložnosti za skupen - močnejši nastop pri naslavljanju potreb okolja in lastnih izzivov s katerimi se organizacije srečujejo pri njihovem delovanju.

Z močnejšimi povezavami in komunikacijo bomo krepili nevladni sektor v regiji in vzgajali kreativno vzdušje, ki temelji na povezovanju in sodelovanju. Prizadevali si bomo, da sprožimo več povezovanja na regijski ravni in kakovostno naslovimo tudi potrebe, ki zadevajo celotno zasavsko regijo.

Organizacije, ki delujejo v okviru civilne družbe pomenijo široko skupnost, ki naslavlja pomembna vsebinska področja in sestoji iz različnih ciljnih skupin prebivalstva. V nevladnih organizacijah  so dragocene izkušnje in posebna znanja, v njihovih kolektivih pa velika želja in motivacija za delo, saj predstavniki NVO že od nekdaj delujejo večinoma prostovoljno. Zato je pomembno zavedanje, da v nevladnem sektorju obstaja izjemen razvojni potencial regije.

Dobrodošli v Kavarno NVO vsi tisti, ki želite aktivno prispevati k reševanju izzivov skupnosti.

Za teme in termine spremljajte spletno stran ali www.facebook.com/RegionalnicenterNVO.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00