Vključevanje mladih v nevladne organizacije

Priprave na izvedbo akcije »NVO gre v šolo«, ki bo potekala na izbranih osnovnih šolah v Osrednjeslovenski in Zasavski regiji v tednu otroka, med 3. in 9. oktobrom, so v polnem zamahu.

Z akcijo »NVO gre v šolo« želimo doseči, da bodo nevladne organizacije še intenzivneje delovale v domačem kraju, se med-sektorsko povezovale med sabo in postale nepogrešljiv partner pri razvoju lokalne skupnosti. Spodbuditi želimo večjo vključenost mladih v delo lokalnih nevladnih organizacij. Mladi bodo tako lahko pridobili pomembne izkušnje iz različnih področjih dela in spoznali nove ljudi ter ugotovili, kaj si želijo početi v življenju. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije bo okrepljeno tudi sodelovanje med generacijami.

Z akcijo spodbujamo prostovoljstvo, kot aktivnostjo posameznikov, ki s svojim delom, znanjem in izkušnjam pomembno prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja posameznikov in okolja, v katerem živijo.

Prvi del predstavitve nevladnih organizacij na osnovnih šolah bo namenjen učencem, potencialnim novim članom, ki bodo spoznali delovanje in programe sodelujočih nevladnih organizacij. Drugi del, ki bo potekal v obliki moderirane okrogle mize, pa bo namenjen vodstvu šole in strokovnim aktivom v šoli. Različni programi, ki jih nevladne organizacije izvajajo, so lahko ena od oblik učnega procesa oziroma odlična dopolnitev učnega programa.

V tem in naslednjem tednu bodo izvedeni skupni sestanki z vsemi nevladnimi organizacijami, ki bodo sodelovale v akciji »NVO gre v šolo«.
 

Termini sestankov


Osrednjeslovenska regija:

Občina Domžale   četrtek, 8. 9., ob 16. uri, OŠ Domžale
Občina Šmartno pri Litiji ponedeljek, 12. 9., ob 18. uri, OŠ Šmartno pri Litiji
Občina Kamnik       sreda, 14. 9., ob 18. uri, Čebelarski učni center Kamniška Bistrica
Občina Grosuplje četrtek, 15. 9., ob. 18. uri, OŠ Brinje

 

Zasavska regija:

Občina Litija    ponedeljek, 12. 9., ob 18. uri, OŠ Šmartno pri Litiji
Občina Trbovlje torek, 13. 9., ob 18. uri, OŠ Trbovlje

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00