Brezplačna delavnica prijave na razpis: Vključevanje ranljivih družbenih skupin na področju kulture

ZLHT-Regionalni center NVO vabi nevladne organizacije s področja kulture iz občin Litija, Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik na brezplačno delavnico prijave na razpis: Vključevanje ranljivih družbenih skupin na področju kulture, ki bo v ponedeljek, 21.3.2016 od 17.00 do 19.30 ure v prostorih Dom Svoboda, Trg Franca Fakina 4, Trbovlje

Delavnica je namenjena vsem, ki se nameravate s svojim projektom prijaviti na  javni razpis Ministrstva za kulturo za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2016 – 2017.

Evropska unija in Republika Slovenija iz Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020 pod prednostno naložbo: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti z objavo razpisa zasledujeta specifični cilj: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Na razpisu lahko pridobite sredstva v višini od 60.000 EUR do 120.000 EUR, pri čemer se sofinancira do 100 % upravičenih stroškov. Predvidoma bo podprtih 10-12 projektov.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje operacij oz. projektov, ki so namenjene večji socialni vključenosti, krepitvi usposobljenosti in vstopu na trg dela na področju kulture (kulturnega in kreativnega sektorja) pripadnikov ranljivih skupin manjšinske etnične skupine in invalidi.

Cilja javnega razpisa sta: 
•    krepitev zaposljivosti pripadnikov ranljivih skupin na področju kulture z usposabljanjem, 
•    zaposlovanje pripadnikov ranljivih skupin na področju kulture.

Sofinancirali se bodo projekti, ki so namenjeni večji socialni vključenosti, krepitvi usposobljenosti in vstopu na trg dela na področju kulture (kulturnega in kreativnega sektorja) pripadnikov ranljivih skupin, ki so: 
•    manjšinske etnične skupnosti (pripadniki italijanske in madžarske narodne skupnosti, romske skupnosti, narodnih skupnosti, opredeljenih v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, različnih manjšinskih etničnih skupin ter priseljencev) in
•    invalid

Prijavijo se lahko nevladne organizacije (društva, zavodi, ustanove), ki delujejo na področju kulture s vsaj še enim partnerjem, ki deluje na področju ranljivih skupin.

Upravičene dejavnosti so usposabljanja in nova zaposlitev pripadnika ranljive skupine na področju kulture.

Na usposabljanju vam bomo predstavili  javni razpis in celotno razpisno dokumentacijo ter vam pomagali pri izpolnjevanju prijavnih obrazcev. Zaželeno je, da na delavnico prinesete svojo projektno idejo in konkretnimi vprašanji oziroma predizpolnjeno prijavnico.

Izvajalki

Jelka Babič, svetovalka in vodja projektov; ekonomistka z dolgoletnimi izkušnjami v gospodarstvu na področju managementa, razvoja in  marketinga, v zadnjih desetih letih pa je vpeta v evropske, nacionalne in občinske projekte. 


Barbara Možina, strokovna sodelavka; dobro pozna evropske in nacionalne razpise in že nekaj let svetuje pri pripravi projektnih prijav, kot tudi nudi podporo pri izvajanju projektov in poročanju.

 

Prijava:

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije iz občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje. Prijava je obvezna. Prijavite se lahko preko e-prijave do zasedbe prostih mest oz. do 20.3.2016

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

četrtek: 11.00-17.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619