Predstavitev programa Evropa za državljane

Vas zanima kako do evropskih sredstev? Kako do partnerjev iz drugih držav? Ali se društvo lahko prijavi na razpis?
 
Na ta in ostala vprašanja vam bomo odgovorili na brezplačni predstavitvi programa Evropa za državljane, ki bo v četrtek, 4. 2. 2016 ob 17.00 uri v dvorani Mladinskega centra Trbovlje, Ulica 1. junija 18, Trbovlje
Dogodek organizira ZLHT - Regionalni center NVO v sodelovanju z MC Trbovlje. 

Predstavitev programa Evropa za državljane je namenjena vsem društvom in drugim nevladnim organizacijam ter predstavnikom občinskih uprav iz občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje oziroma vsem, ki si želite bolje spoznati možnosti financiranja svojih projektov s partnerji iz Evrope.

Program Evropa za državljane je pomemben instrument spodbujanja večje vloge državljanov pri razvoju EU. S tega vidika Evropska komisija spodbuja večjo vključitev državljanov na vseh ravneh in z vseh vidikov skupnosti ter jim s tem omogoča sodelovanje pri izgradnji vse bolj povezane Evrope. Na podlagi projektov in aktivnosti, s pomočjo katerih lahko državljani neposredno sodelujejo, program Evropa za državljane promovira skupno evropsko zgodovino in vrednote ter spodbuja evropsko državljanstvo in državljansko participacijo.

Na predstavitvi boste udeleženci spoznali splošne in specifične cilje in letne prioritete programa in možnosti za financiranje projektov. Dobili boste informacije za prijavo na razpise, kot tudi morebitne ideje na podlagi primerov projektov.

Prijave:

Za udeležno na izobraževanju je obvezna e-prijava. Prijave zbiramo do 3.2.2016 oz. do zasedenosti prostih mest.

Izvajalka:

Barbara Možina, strokovna sodelavka

Dobro pozna evropske razpise in že nekaj let svetuje pri pripravi projektnih prijav, kot tudi nudi podporo pri izvajanju projektov in poročanju.

 

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

 

Vabljeni!

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru