Razstava: Kaj so nevladne organizacije?

V avli Občine Litija bo med 26. aprilom in 14. majem 2021 na ogled strip dr. Horowitza »Kaj so nevladne organizacije?«. Ciril Horjak – dr. Horowitz – je akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog. Razstavni projekt je nastal v produkciji Mirovnega inštituta v sodelovanju s Centrom nevladnih organizacij – CNVOS. Razstavo v Litiji organiziramo v sodelovanju z Občino Litija.

 

Nevladne organizacije nas spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite. Država jih pokliče na pomoč, kadar sama ne zmore opraviti vsega dela, potrebnega za dostojanstveno in kakovostno življenje svojih prebivalk in prebivalcev. Ker opravljajo tako pomembne naloge, jih pogosto zamenjujemo za državne organe.

 

Med skoraj 28.000 nevladnimi organizacijami je več kot 1300 gasilskih društev z več kot 162.000 prostovoljci. Prav tako, kot potrebujemo gasilce, da naša mesta in prebivališča branijo pred ognjem, potrebujemo tudi  okoljevarstvenike, ki branijo našo pravico do zdravja in zdravega življenjskega okolja. Pa humanitarne organizacije, ki skrbijo za preživetje ljudi na socialnem robu, in zagovorniške organizacije, ki raziskujejo in opozarjajo na napake v sistemu ter kršenje človekovih pravic.

 

Vsem je skupno eno: prizadevajo si, da bi bila naša družba lepša in bolj prijazna.

 

V avli Občine Litija bo med 26. aprilom in 14. majem 2021 na ogled strip dr. Horowitza »Kaj so nevladne organizacije?«. Razstavni projekt je nastal v produkciji Mirovnega inštituta v sodelovanju s Centrom nevladnih organizacij – CNVOS.

Ciril Horjak – dr. Horowitz – je akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog. Od leta 2006 je karikaturist in ilustrator časopisa Večer, njegove družbeno angažirane ilustracije pa so objavili tudi v uglednih tujih časopisih, kot so The Guardian, Le Monde, Die Zeit in The Chicago Tribune. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim novinarsko nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2017 in priznanje Muzeja novejše zgodovine za strip "Življenje v času koronavirusa".

 

Razstavo v Litiji organizira Društvo za podporo civilne družbe - podružnica Litija v sodelovanju z Občino Litija in Regionalnim centrom NVO.

 

Razstava bo na ogled od 26. 4. do 14. 5. 2021.

ponedeljek 8.00 - 15.00
torek 8.00 - 15.00
sreda 8.00 - 18.00
četrtek 8.00 - 15.00
petek 8.00 - 13.00
sobote, nedelje in prazniki zaprto

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru