AKTIVNO V PENZIJO

Aktivno v penzijo je storitev namenjena vsem zaposlenim pred upokojitvijo.

Ste zaposleni in se bližate odhodu v penzijo? Ne veste kaj boste počeli v prostem času, ko se upokojite? Pridružite se kateri izmed nevladnih organizacij, ki delujejo v vašem domačem kraju ali občini.

Večina ljudi v Sloveniji se pred upokojitvijo sprašuje kako bodo preživljali dneve, saj ne vedo, s čim bi se ukvarjali, ko ne bodo več vsak dan hodili v službo. Upokojenci in vsi ki se približujete upokojitvi imate ogromno življenjskih izkušenj in pridobljenih znanj, ki lahko doprinesejo k razvoju družbe in lokalnega okolja.

Vključevanje v aktivnosti NVO še pred upokojitvijo vam bo omogočilo lažji prehod v novo življenjsko obdobje. Bolje boste spoznali lokalno okolje, se družili s sokrajani ter na ta način ostali aktivni tudi po zaključku redne zaposlitve. Z aktivnim udejstvovanjem v aktivnostih NVO pa boste doprinesli tudi k boljši kakovosti življenja, saj je druženje z vrstniki ter mlajšimi generacijami pomemben faktor pri ohranjanju le-te.

Radi pojete, slikate, fotografirate, plešete, hodite v hribe, priskočite na pomoč, pletete in se učite novih stvari? Na spodnjih povezavah najdete aktivnosti zasavskih nevladnih organizacij ki se jim lahko pridružite. Aktivnosti so razvrščene tematsko, seznam pa bomo redno dopolnjevali z dodatnimi aktivnostmi:

 

Kultura

Rekreacija

Vseživljenjsko učenje

Aktivnosti gasilcev

Podeželje in razvoj kraja

Skrb za zdravje

Varstvo okolja in skrb za živali

Prostovoljska dela

 

Aktivno v penzijo je nova storitev Regionalnega centra NVO, financirana s sredstvi Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO. Namen akcije Aktivno v penzijo je zaposlenim pred upokojitvijo predstaviti nevladne organizacije iz lokalnega okolja ter vas povabiti k vključevanju v njihove aktivnosti.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00