Javni razpis za sofinaciranje programov rekreativnih, športnih in kulturnih dejavnosti org. upokojencev in del. invalidov

Razpisovalec:

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Predmet javnega razpisa:

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov, ki jih organizirajo organizacije upokojencev in delovnih invalidov ter so namenjeni rekreativnim, športnim in kulturnim dejavnostim svojih članov. Na ta način se zasleduje cilj socialne vključenosti upokojencev in delovnih invalidov, ohranjanja in krepitve zdravja ter promocije zdravega življenjskega sloga skozi programe športno-rekreativnih dejavnosti in udejstvovanja upokojencev in delovnih invalidov na kulturnem področju.

Zagotovljena sredstva tega razpisa so namenjena izključno organiziranju programov rekreativnih, športnih in kulturnih dejavnosti upokojencev in delovnih invalidov. 

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo nevladne organizacije:
- upokojencev, ki so organizirane na državni ravni,
- reprezentativnih invalidskih organizacij, ki so organizirane na državni ravni in imajo med člani najmanj 50 % delovnih invalidov.

 

Vrednost razpisa:

183.000,00 €

Zneski in delež financiranja:

- upokojenskim organizacijam bo razdeljen znesek v višini 155.550,00 EUR,
- organizacijam delovnih invalidov bo razdeljen znesek v višini 27.450,00 EUR.

Opombe:

Sredstva, dodeljena s tem javnim razpisom, morajo biti porabljena v skladu s pogodbo o sofinanciranju programov v obdobju od 1. 1. 2019 do 31. 12. 2019.

Rok za oddajo prijav: 17. oktober 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.