KULTURA PREMIKA EVROPO: RAZPIS ZA INDIVIDUALNO MOBILNOST UMETNIKOV IN KULTURNIH DELAVCEV

Razpisovalec:

Goethe-Institut

Predmet javnega razpisa:

Goethe-Institut je objavil prvi razpis v okviru programa mobilnosti za umetnike in kulturne delavce Kultura premika Evropo. Prvi razpis se nanaša na individualno mobilnost in je namenjen umetnikom in kulturnim delavcem iz naslednjih sektorjev: glasba, literarno prevajanje, arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje in modno oblikovanje ter vizualna in uprizoritvena umetnost.

 

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo umetniki in kulturni delavci ter skupine od 2 do 5 posameznikov iz vseh držav upravičenk programa Ustvarjalna Evropa. Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Zneski in delež financiranja:

Finančna podpora je prispevek, sestavljen iz dveh elementov:

 1. Dotacija za mobilnost vključuje:
  1. Potni stroški od kraja stalnega prebivališča do namembnega kraja.
   • Kultura premika Evropo je namenjena spodbujanju kandidatov k izbiri trajnostnih načinov potovanja in k odločitvi za počasno potovanje (a ljudi, ki prebivajo ali so pripravljeni izvajati projekt manj kot 600 km oz. 601-5.000 km od svojega stalnega prebivališča 350 €).
   • Za ljudi, ki prebivajo ali so pripravljeni izvajati projekt dlje od 5.001 km od svojega stalnega prebivališča, je subvencija prilagojena tako, da prispeva k stroškom tega potovanja na dolge razdalje (700 €).
  2. Dnevno nadomestilo (imenovano tudi "dnevnica") za prispevek k​ namestitev in bivanje (75 €/dan).
 2. Dodatni stroški in dodatki so dodatna finančna podpora, ki temelji na individualnih potrebah. Cilj je podpreti vključevanje ljudi iz različnih okolij in profilov (vključno z ljudmi iz čezmorskih držav in ozemelj ter najbolj oddaljenih regij, z vizumi, invalidi, z otroki, mlajšimi od 10 let), ter spodbujati bolj trajnostne ali počasne potovanja (80 - 350 €).

 

 

Rok za oddajo prijav: Velja do porabe sredstev. Zadnji rok za prijavo je 31. maj 2023.

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00