NORVEŠKA FUNDACIJA MFMC SPREJEMA PRIJAVE ZA SOFINANCIRANJE KOMUNIKACIJSKIH PROJEKTOV NA PODROČJU ZMANJŠEVANJA EMISIJ

Razpisovalec:

Minor Foundation for Major Challenges (MFMC)

Predmet javnega razpisa:

Znan je naslednji rok prijave na razpis Norveške fundacije MFMC za sofinanciranje komunikacijskih projektov, ki prispevajo k zmanjšanju antropogenih sprememb podnebja. V tem krogu sprejemajo prijave do 12. avgusta 2022.

Podpirajo komunikacijske projekte z velikim potencialom za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, in sicer z vplivanjem na javno mnenje ter z zviševanjem podpore oblikovalcev politik za potrebne spremembe.

Geografskih omejitev ni, podpirajo pa nove projekte in ne zagotavljajo dodatnega financiranja tekočim projektom. Prav tako ne podpirajo projektov, ki imajo vpliv samo na lokalno okolje, ter projektov, ki so primarno osredotočeni na informiranje splošne javnosti.

Podprti bodo samo projekti, ki so skladni s strategijo MFMC.

Zneski in delež financiranja:

Za večje projekte so običajno namenjena nepovratna sredstva v razponu od 20.000 do 200.000 € na projekt, čeprav se lahko upoštevajo tudi večji projekti. Postopek prijave je sestavljen iz dveh korakov, kjer zainteresirane organizacije najprej predložijo kratko predstavitev projektnega predloga. Na podlagi tega je lahko organizacija povabljena, da predloži celotno prijavo, če odbor MFMC meni, da je projekt privlačen.


Za manjše projekte pa so običajno namenjena nepovratna sredstva v razponu do 10.000 € na projekt, postopek prijave pa je poenostavljen in poteka samo v enem koraku. 

Opombe:

Za dostop do aplikacijskega portala UNIFOR brez norveškega ID-ja morate zahtevati uporabniški profil tako, da se obrnete na sekretarja odbora MFMC. Uporabniški profil bo vzpostavljen, če se ugotovi, da projekt jasno spada v strategijo MFMC in si zato zasluži pozornost upravnega odbora.
Postopek vzpostavljanja uporabniškega profila lahko traja več dni, zato svetujejo, da v kolikor razmišljate o prijavi ne odlašate z oddajo zahteve za vzpostavitev uporabniškega profila.

Rok za oddajo prijav: 12. julij 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00