IZBOLJŠANJE SODELOVANJA EU S KLJUČNIMI CILJNIMI SKUPINAMI IN POTENCIALNIMI PARTNERJI V ZDRUŽENEM KRALJESTVU

Razpisovalec:

EuropeAid

Predmet javnega razpisa:

V okviru Instrumenta za sosedstvo ter razvojno in mednarodno sodelovanje (Globalna Evropa) je objavljen javni razpis, namenjen izboljšanju sodelovanja Evropske unije s ključnimi ciljnimi skupinami in potencialnimi partnerji v Združenem kraljestvu.

Prednostna področja tega razpisa za zbiranje predlogov so:

  • spodbujanje temeljnih vrednot EU, kot so mir, demokracija, vladavina prava, osebne svoboščine, človekove pravice, pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost;
  • trajnostna okoljska, ekonomska in socialna prihodnost;
  • boj proti dezinformacijam in etika novih tehnologij;
  • podpora izvajanju Sporazuma o izstopu Združenega kraljestva in Sporazuma o trgovini in sodelovanju med EU in Združenim kraljestvom.

Razpis ima dva sklopa, sklop 1 je osredotočen na mlade, sklop 2 pa na evropske državljane in lokalne skupnosti. V okviru vsakega sklopa bo podprt en projekt.

 

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo nevladne organizacije, socialna podjetja, think tanki, raziskovalne institucije, medijske organizacije ter druge civilnodružbene organizacije iz držav članic EU in Združenega kraljestva. Zahteva se partnerstvo med najmanj eno organizacijo iz EU in eno iz Združenega kraljestva, glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

Na voljo je 1.160.000 €, in sicer 580.000 € na sklop. 

Zneski in delež financiranja:

V okviru vsakega sklopa bo podprt en projekt, sofinancira se do 90 % upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 11. julij 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00