OBZORJE EVROPA: JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PRIKLJUČITVE ORGANIZACIJ K IZBRANIM PROJEKTOM STEBRA 2 IN STEBRA 3

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport obveščajo, da je Evropska komisija konec januarja v okviru programa Obzorje Evropa, okvirnega programa za raziskave in inovacije (2021–2027), objavila javni razpis za sofinanciranje priključitve organizacij iz držav, ki zaostajajo na področju raziskav, razvoja in inovacij (t.i. widening države) k izbranim projektom stebra 2 in stebra 3 (EIC Iskalec).

Gre za t.i. "hop on" shemo, ki daje možnost sofinanciranja vključevanja dodatnih partnerjev, tudi iz Slovenije, v že izbrane projekte, ki so sofinancirani iz sredstev Obzorja Evropa.

Javni razpis je namenjen krepitvi raziskovalne odličnosti v tako imenovanih "widening državah", prepoznavnosti sodelujočih, izboljšanju prenosa znanja, odpiranju zaprtih silosov obstoječih konzorcijev ter pridobivanju novih znanj in spretnosti za delo na mednarodnih projektih institucij iz tako imenovanih "widening držav".

Potencialni prijavitelji:

Vsaka pravna oseba, ne glede na kraj njene ustanovitve, vključno s pravnimi osebami iz nepridruženih tretjih držav ali mednarodnih organizacij (vključno z mednarodnimi evropskimi raziskovalnimi organizacijami), je upravičena do sodelovanja (ne glede na to, ali je upravičena do financiranja ali ne), pod pogojem, da so izpolnjeni pogoji, določeni v so bili izpolnjeni uredba Horizon Europe, skupaj z vsemi drugimi pogoji, določenimi v posebni temi razpisa.

Vrednost razpisa:

Javni razpis se bo v letu 2022 izvedel z več odpiranji, prvo odpiranje bo 20. 4. 2022, naslednje odpiranje bo 10. 11. 2022. Za vsa odpiranja v letu 2022 namenjenih 40 milijonov evrov, indikativno za prvo odpiranje 20 milijonov evrov.

Zneski in delež financiranja:

Pričakuje se sofinanciranje v višini od 200.000 evrov do 500.000 evrov, pri čemer so ta sredstva namenjena v celoti za stroške novega partnerja, razen 10% pristojbine za koordinacijo, ki jo lahko prejme koordinator.

Opombe:

V okviru informacij na spletni strani objavljenega javnega razpisa najdete tudi seznam nekaterih že izbranih projektov stebra 2 in stebra 3 (EIC Iskalec), za katere so že bile podpisane pogodbe o sofinanciranju in nimajo partnerjev iz držav, ki zaostajajo na področju raziskav, razvoja in inovacij.

Rok za oddajo prijav: 10. november 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00