Javni poziv za izbor kulturnih projektov – obeležitev nekaterih državnih praznikov RS, ki jih bo v letu 2019 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo

Razpisovalec:

Ministrtvo za kulturo

Predmet javnega razpisa:

Predmet poziva je sofinanciranje kulturnih projektov prirediteljev obeležitev nekaterih državnih praznikov RS v letu 2019, katerih organizator ne bo Republika Slovenija (v nadaljevanju: projekti).

Temeljno  področje poziva je obeležitev nekaterih državnih praznikov RS v letu 2019, katerih obeležitev ne organizira Republika Slovenija. V ta namen se sofinancira kulturne projekte – proslave, ki jih organizirajo in izvedejo prijavitelji projekta z zahtevanimi referencami ob naslednjih praznikih, opredeljenih v 1. členu Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 112/05 – uradno prečiščeno besedilo, 52/10, 40/12 – ZUJF, 19/15 in 83/16):
- 15. september, vrnitev Primorske k matični domovini,
- 25. oktober, dan suverenosti,
- 23. november, dan Rudolfa Maistra.

 

Potencialni prijavitelji:

Prireditelji obeležitev nekaterih državnih praznikov RS v letu 2019 so društva, zveze društev, zasebni zavodi in druge nevladne organizacije ter javni zavodi in lokalne skupnosti, ki izpolnjujejo pogoje javnega poziva.

Vrednost razpisa:

 19.500 €

Rok za oddajo prijav: 30. november 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru