Razpis EU za sofinanciranje pilotnega projekta: dekleta 4 stem v Evropi

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo je objavil javni razpis za sofinanciranje enega pilotnega projekta »Dekleta 4 STEM v Evropi«, katerega glavni namen je spodbujanje deklet v EU za študij in delo na področju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike (STEM). V okviru razpisa bo podprt en pilotni projekt v vrednosti 350.000 EUR, ki se bo izvajal v dveh sklopih: 1. vzpostavitev mreže šol, univerz, visokošolskih institucij in podjetij; 2. izvedba poletnih taborov za dekleta.

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo javne in zasebne neprofitne organizacije, mednarodne organizacije, univerze, izobraževalne institucije, raziskovalni centri ter podjetja iz držav članic EU in držav EEA (Lihtenštajn, Norveška, Islandija in Švica). Zahteva se partnerstvo med najmanj dvema organizacijama iz dveh različnih upravičenih držav. 

Vrednost razpisa:

350.000 €

Zneski in delež financiranja:

Sofinancira se do 70 % upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 27. avgust 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru