Erasmus+: Poseben razpis za zbiranje predlogov – EACEA/02/2019 – Univerzitetna listina Erasmus 2014–2020

Razpisovalec:

EACEA - Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno in kulturo

Predmet javnega razpisa:

Objavljen je razpis za podelitev univerzitetne listine Erasmus, ki določa splošni okvir kakovosti za evropsko in mednarodno sodelovanje visokošolskih ustanov v okviru programa Erasmus+.

Univerzitetna listina Erasmus določa splošni okvir kakovosti za evropsko in mednarodno sodelovanje visokošolskih ustanov v okviru programa Erasmus+. Podelitev univerzitetne listine Erasmus je pogoj, ki ga morajo izpolnjevati vse visokošolske ustanove iz držav, navedenih v nadaljevanju, ki se želijo v okviru programa prijaviti za učno mobilnost posameznikov in/ali sodelovanje na področju inovacij in dobrih praks. Za visokošolske ustanove iz drugih držav ta listina ni potrebna. Okvir kakovosti je ustanovljen s sporazumi med posamičnimi visokošolskimi ustanovami. Listina se podeli za celotno obdobje trajanja programa Erasmus+.

Potencialni prijavitelji:

Za univerzitetno listino Erasmus lahko zaprosijo visokošolske ustanove s sedežem v eni od naslednjih držav: države članice Evropske unije, države EFTA-EGP (Islandija, Lihtenštajn, Norveška), države kandidatke za članstvo v EU (Srbija, nekdanja jugoslovanska republika Makedonija in Turčija).

Nacionalni organi bodo med prijavljenimi visokošolskimi ustanovami določili tiste, ki se štejejo za upravičene do sodelovanja pri učni mobilnosti posameznikov in/ali sodelovanju na področju inovacij in dobrih praks v okviru programa Erasmus+ na svojem ozemlju.

Rok za oddajo prijav: 29. marec 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00